Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.


«Θα είμαστε νικητές όταν θα έχουμε αναμετρηθεί με τα προβλήματα και θα έχουμε καταφέρει να βρούμε λύσεις. Η ευθύνη που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας είναι μεγάλη και στην ευθύνη αυτή οφείλουμε να ανταποκριθούμε». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας σε συνάντηση των μελών του συνδυασμού του από την Αιτωλοακαρνανία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αγρίνιο.






Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αυξάνει την ευθύνη της παράταξης του απέναντι στην κοινωνία. «Η κοινωνία σήμερα, σε μια περίοδο δύσκολη για την πατρίδα, ζητά από την πολιτική αρχές και αξίες. Ζητά διαφάνεια, αξιοκρατία, χρηστή και υπεύθυνη διοίκηση αλλά και όραμα ώστε να πάμε μπροστά», τόνισε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι «σε αυτή την δύσκολη περίσταση η θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στοχεύει στη στήριξη των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση ώστε να υπάρξει εισόδημα και να στηριχθούν οι πολίτες που δοκιμάζονται, ιδιαιτέρως οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι».

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συνδυασμού για τον καθαρό, έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν και σημείωσε ότι ανεξαρτήτως ποιοι εξελέγησαν και ποιοι όχι, όλοι αποτελούν μέλη ενός συνδυασμού «που πρέπει να μείνει και θα μείνει ζωντανός και εν λειτουργία, ως φορέας παραγωγής προτάσεων και ιδεών αλλά και ως φορέας εσωτερικού ελέγχου και κριτικής».

Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε την ανάγκη μιας ανοικτής και ειλικρινούς συζήτησης με τις κοινωνικές δυνάμεις. «Ν’ ανοίξουμε θετικά, με ειλικρίνεια και με ευαισθησία αυτή τη συζήτηση, να σεβαστούμε τις ανάγκες, να κινηθούμε με ισχυρή διεκδικητική θέληση και με σχέδιο ώστε να πάμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπροστά. Μόνο τότε θα μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε πραγματικοί νικητές. Όταν θα έχουμε αναμετρηθεί με τα προβλήματα και θα έχουμε καταφέρει να βρούμε λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Οι κάθε λογής εξουσίες όταν κινούνται ερήμην της κοινωνίας, όταν δεν την ακούν, γραφειοκρατικοποιούνται και γίνονται δυσκίνητες. Γνωρίζω τη δυσμενή συγκυρία, έχω επίγνωση των δυσκολιών, αλλά είμαι αποφασισμένος ν’ αγωνιστώ ώστε η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να γίνει αποκούμπι για κάθε πολίτη. Οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοικτές, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «για όλα τα μέλη του συνδυασμού θα υπάρχει λόγος και ρόλος ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συμβάλλουν στη μεγάλη προσπάθεια αναζωογόνησης της Δυτικής Ελλάδας. Προσωπικά θα είμαι πάντα διαθέσιμος ώστε να ακούσω γνώμες, απόψεις, προτάσεις, σχόλια και κριτική από τα στελέχη του συνδυασμού μας τα οποία, άλλωστε, θα αποτελέσουν και συνδετικούς κρίκους με την κοινωνία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου