Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με παιδιά και εκπαιδευτικούς.


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε εννέα παιδιά από «Το χαμόγελο του παιδιού», τα οποία τον επισκέφθηκαν στη Βουλή συνοδευόμενα από δύο εκπαιδευτικούς του συλλόγου με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Παιδικής Κακοποίησης.





Τα παιδιά, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και διαφορετικές εθνότητες, μοιράστηκαν με τον κ. Πετσάλνικο σκέψεις και προβληματισμούς τους εκφράζοντας παράλληλα παρατηρήσεις και προτάσεις τους για σειρά θεμάτων που τα απασχολούν.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι είναι καθήκον της πολιτείας να βελτιώνει διαρκώς τη νομοθεσία που αφορά τα παιδιά, ενώ και η κοινωνία σε όλα τα επίπεδά της πρέπει να συνεισφέρει στη μέριμνα και την προστασία τους ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και αρμονική ανάπτυξή τους.
Αναφερόμενος ο κ. Πετσάλνικος στο πρόβλημα της παιδικής κακοποίησης επισήμανε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα και ως προς την αποκάλυψή του, γιατί συχνά συνδέεται με την κακομεταχείριση και τη βία μέσα στην οικογένεια. Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε το ρόλο της πρόληψης εκ μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες πρέπει να διευρυνθούν, όπως είπε, αλλά και της ευρύτερης ευαισθητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής χάρισε στα παιδιά βιβλία, ενώ εκείνα του πρόσφεραν κάρτες φιλοτεχνημένες από τα ίδια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου