Στα πλαίσια της Γ΄ φάσης του σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση και αναδιοργάνωση των ΔΟΥ της χώρας και αφού προηγήθηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Ναυπάκτου, επιχειρείται το κλείσιμο 20 ακόμη ΔΟΥ και 45 σημείων ελέγχου, στα πλαίσια της μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα - με μια ΔΟΥ ανά νομό - και 65 Σημείων Ελέγχου πανελλαδικά. .
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το οποίο γνωστοποιήθηκε στις 29/4/2013 από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις ΔΟΥ, με βάση τον πρώτο κανόνα ενοποίησης των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού ενοποιούνταν επτά σημεία σε όλη τη χώρα, ένα σε κάθε νομό. Συγκεκριμένα:
1. Θήβα σε Λιβαδειά
2. Άργος σε Ναύπλιο
3. Γιαννιτσά σε Έδεσσα
4. Κως σε Ρόδο
5. Β΄ Λάρισας σε Α΄ Λάρισας
6. Α΄ Ηρακλείου σε Β΄ Ηρακλείου
7. Αγρίνιο σε Μεσολόγγι
Μετά από περίπου 40 ημέρες και αφού προηγήθηκε κύκλος παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και πολιτικών παρεμβάσεων, η κατάσταση αλλάζει μόνο ως το 7ο Σημείο Ελέγχου και το Μεσολόγγι οδηγείται στο Αγρίνιο. Το νέο κριτήριο που «ανακάλυψαν» για να δικαιολογήσουν αυτή την ανατροπή, είναι το «ποια πόλη έχει τα περισσότερα βιβλία Β΄ κατηγορίας», ενώ αποσιωπούν πως επίκειται άμεσα η κατάργηση της θεώρησης των βιβλίων αυτών. Όμως και αυτό το κριτήριο που επινόησαν, εφαρμόζεται κατά περίπτωση. Έτσι η ΔΟΥ Θήβας ενώ έχει περισσότερα βιβλία Β΄ κατηγορίας (5624), από τη Λιβαδειά (5072), το ένα και μοναδικό Σημείο Ελέγχου παραμένει στη Λιβαδειά.
Εκτός όλων των παραπάνω δεδομένων, αγνοείται επιδεικτικά πως η ΔΟΥ Μεσολογγίου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, με πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, ενώ η ΔΟΥ Αγρινίου στεγάζεται σε εκμισθωμένο κτίριο που στοιχίζει στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη 10000 € μηνιαίως, την ώρα που η κυβέρνηση απολύει εργαζομένους και καταργεί δημόσιους οργανισμούς, όπως η ΕΡΤ, στο όνομα της «οικονομίας κλίμακας».
Είναι φανερό πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη κραυγαλέα αδικία, η οποία στρέφεται σε βάρος τόσο της Πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας, της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, όσο και συνολικά της περιοχής Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, ενώ δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι της εγκληματικής κυβερνητικής απόφασης αφανισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου και προετοιμάζεται η μεταφορά της υπηρεσίας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που και αυτή στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο Μεσολόγγι.
Για τους λόγους αυτούς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, να σταματήσουν τώρα αυτή την επαίσχυντη πολιτική μεθόδευση, η οποία αν εφαρμοστεί προσθέτει ένα ακόμη κρίκο κοινωνικής αδικίας στην προσπάθεια απαξίωσης και μαρασμού της περιοχής Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.
Τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές του νομού να πάρουν άμεσα θέση, καθώς και πρωτοβουλίες εναντίωσης σε αυτή τη μεθόδευση.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:
Πως δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα νέων αδικιών σε βάρος των τοπικών μας κοινωνιών.
Θα αποτρέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο το κλείσιμο της ΔΟΥ Μεσολογγίου.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
• Κατσούλης Παναγιώτης, Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
• Μπουλές Γιάννης, Δήμαρχος Ναυπάκτου
Οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου:
• Πρεβεζάνος Γεώργιος
• Μουρκούσης Νίκος
• Αναγνωστόπουλος Ιωάννης
Οι εκπρόσωποι φορέων:
• Τσιλιγιάννης Σωτήριος, Πρόεδρος Ομοσπονδία Επαγγελματικών & Βιοτεχνικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας.
• Χάρος Μενιος, Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας.
• Κώστας Νούλας, Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Μεσολογγίου.
• Βασίλης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου.
• Θεοφιλάτος Μάκης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
• Ατσαλάκης Γιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου.
• Καρατζογιάννη Ασπασία, Σύλλογος Συμβολαιογραφών Μεσολογγίου.
• Ζαπαντιώτης Αθανάσιος, Σύλλογος Εργοληπτών Μεσολογγίου.
• Νούλας Παναγιώτης, Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Μεσολογγίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου