Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

H Γενική Διευθύντρια του ΔΙΚΕΜΕΠ Ζ. Δημαδάμα στoν εορτασμό για την ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.


Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) κα Δημαδάμα, παρευρέθηκε χθες Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ουκρανός Πρέσβης, κ.V. Shkurov, με αφορμή τους εορτασμούς για την ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Η κα Δημαδάμα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, τον οποίο, αφού συνεχάρη για τη διοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης, ενημέρωσε για τις προτεραιότητες του Κέντρου στο πλαίσιο της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, για μία σειρά από θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη που προκύπτουν για την Ελλάδα και την Ουκρανία από τη συνέργεια των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, μιας περιοχής με έντονο ενεργειακό, οικονομικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών.


Σχετικά με το ΔΙΚΕΜΕΠ: Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) ιδρύθηκε το 1998 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιτελώντας μια διττή λειτουργία: από τη μία ενεργεί ως ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο κατάρτισης που εστιάζει στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και από την άλλη, αποτελεί το επίσημο / θεσμικά συνδεδεμένο think tank του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Το ΔΙΚΕΜΕΠ παράγει έρευνα, παρουσιάζει προτάσεις πολιτικής και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, καθώς και με τους διεθνείς τους εταίρους.
Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Εύη Αγγελακοπούλου, στο email eangelakopoulou@icbss.org ή στο τηλ.: 210-3242321Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου