Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις των γιατρών στις 29 Σεπτεμβρίου, συλλαλητήριο οργανώνει η ΓΣΕΕ.


Με κινητοποιήσεις απαντούν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο οι νοσοκομειακοί γιατροί, που εξήγγειλαν απεργία για τις 29 Σεπτεμβρίου -Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης των Συνδικάτων. Την ίδια ημέρα η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα (10 το πρωί), αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2).









Στην κεντρική πανευρωπαϊκή διαδήλωση των συνδικάτων που θα γίνει την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και των οργανώσεων μελών της.

Απεργία των γιατρών

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά:

- Την άμεση κατάργηση του νόμου 3868/2010 για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

- Τη διασφάλιση με επιπλέον χρηματοδότηση της κανονικής αποζημίωσης των προγραμμάτων εφημερίας που χρειάζεται ο πληθυσμός και την κατάρτιση, σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ, πλαισίου εφημέρευσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

- Την ανάπτυξη ενός δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

- Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2.000 ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών και την αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων και αποχωρούντων γιατρών του ΕΣΥ.

- Την καταγραφή των τμημάτων που παραμένουν στελεχωμένα με λιγότερους από τέσσερις γιατρούς του ΕΣΥ και την πρόσληψη 2.500 γιατρών στα υποστελεχωμένα τμήματα των νοσοκομείων της περιφέρειας.

- Την πρόσληψη του αναγκαίου νοσοκομειακού προσωπικού.

- Τη συγκρότηση αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

- Την υπογραφή όλων των αναβαθμίσεων που εκκρεμούν.


Πηγή: TO BHMA on line


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου