Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφίζεται η τροπολογία για τους μεταφορείς


Κατατίθεται και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από τη Βουλή τροπολογία με την οποία αφενός θα επιτρέπεται στα φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσεως να εκτελούν το έργο των δημόσιων μεταφορών και αφετέρου θα προβλέπονται αυστηρότερες κυρώσεις για τους υπό επίταξη ιδιοκτήτες ΦΔΧ που αρνούνται να εργαστούν.

Προηγήθηκε σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο με τη συμμετοχή των υπουργών κ.κ. Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπουτσή, Χρυσοχοϊδη, Ρέππα και Καστανίδη.

.Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην τροπολογία που κατατίθεται και θα συζητηθεί στο νομοσχέδιο για την περαίωση, θα προβλέπεται ποινή κάθειρξης τριών ετών με τη σύσταση επιστροφής στην εργασία των επιστρατευμένων φορτηγών, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή θα ανέρχεται στα πέντε χρόνια. Αν διαπιστωθεί βλάβη του δημοσίου τότε θα αφαιρείται η άδεια επιτόπου και θα ανατίθεται η εκτέλεση του έργου σε ιδιώτες. Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά υπουργού.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου