Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΥΡΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΑΙΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ.



Εντατικές και συντονισμένες προσπάθειες αναπτύσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μελιταίου πυρετού που, ως γνωστόν, μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, μέχρι στιγμής και μέσω των αγροτικών κτηνιατρείων, μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας έχουν γίνει σχεδόν 20.500 εμβολιασμοί. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αναπτύσσεται ταυτόχρονα και στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Για την ακρίβεια, και μέχρι στιγμής, στις περιοχές Καλαβρύτων και Κλειτορίας έχουν γίνει 8.500 εμβολιασμοί, στην περιοχή της Δύμης έχουν γίνει 4.200 εμβολιασμοί, γύρω από την Πάτρα 1.200, στην περιοχή του Αιγίου 4.050 ενώ στην περιοχή της Χαλανδρίτσας έχουν ήδη γίνει 2.500 εμβολιασμοί με την προσπάθεια να συνεχίζεται. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να καλυφθεί ολόκληρο το ζωικό κεφάλαιο και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του μελιταίου πυρετού τόσο από τα ζώα όσο και από τους ανθρώπους.







«Επιμένουμε ιδιαίτερα σε αυτό το πρόγραμμα για δύο λόγους» δήλωνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος. Και προσθέτει: «Η καλή κατάσταση της υγείας των κοπαδιών είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους και ως εκ τούτου για το εισόδημα των κτηνοτρόφων. Ταυτόχρονα με τη φροντίδα αυτή διασφαλίζουμε την ποιότητα τόσο στα γαλακτοκομικά προϊόντα όσο και στο κρέας που καταλήγει στην κατανάλωση και συνεπώς την υγεία των πολιτών. Ως εκ τούτου, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας η καταπολέμηση κάθε εστίας μελιταίου πυρετού».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου