Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Η αναβάθμιση του αεροδρομίου και η αναζήτηση λύσεων σε σοβαρά υπαρκτά προβλήματα γύρω από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.








Η σύσκεψη συγκλήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης, ο Υποδιοικητής της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) κ. Στέλιος Κονσωλάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας κ. Μωραΐτης καθώς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και ο Διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας.

Η σύσκεψη έληξε με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν σε δεδομένο χρονικό ορίζοντα, με πρωτοβουλίες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και από την ίδια την Υ.Π.Α.

Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και να δώσει στην κυκλοφορία το μεγάλο κομμάτι του δρόμου στην περιοχή του αεροδρομίου που είναι ήδη ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Ο Δήμος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθεί διέξοδος, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή. Ενώ, τέλος, από πλευράς Υ.Π.Α. και αεροδρομίου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας να είναι αναβαθμισμένο και λειτουργικό και κατ’ επέκταση να μην κινδυνεύει να υποβαθμιστεί ενόψει των ελέγχων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπλοΐας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου