Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών.




Η Μαρία Φαραντούρη κι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
Δυο σπουδαίοι ερμηνευτές Ένα σπάνιο Μουσικό Ταξίδι
Μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο
Σάββατο 9 Ιουλίου
Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, δυο σπουδαίοι ερμηνευετές από διαφορετική γενιά ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μια μαγική συναυλία που αποθεώθηκε από το αθηναϊκό κοινό όλων των ηλικιών.
Το μουσικό ταξίδι έχει αφορμή τα δημοφιλή, και αγαπημένα τραγούδια των σημαντικότερων ελλήνων συνθετών Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και πολλών από τη νεότερη γενιά όπως του Αλκίνοου Ιωαννίδη σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.
Φέτος τιμώνται Πανελλαδικά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου,του μεγάλου έλληνα ποιητή.









Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλή και αγαπημένα τραγούδια όπως «Τ΄αστέρι του βοριά», «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Μυρτιά», «Τα ψεύτικα τα λόγια», «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης», «Κεμάλ», «Το δίχτυ», «Περιμπανού» κ.ά.
Η Μαρία Φαραντούρη δηλώνει: «είναι ιδιαίτερης σημασίας για μένα το γεγονός ότι το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα, και που μου το εμπιστεύθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, ήταν το «Ματωμένο φεγγάρι» σε στίχους του Γκάτσου. Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 9.30 μμ. θα ακουστεί το απάνθισμα των τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου ως ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο και ως ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους, που όλοι κλείσαμε στην καρδιά μας. Εμείς οι ερμηνευτές, ταπεινοί μαθητές του, του χρωστάμε πολλά».

Η σύμπραξη των δύο Καλλιτεχνών του Αλκίνοου Ιωαννίδη και της Μαρίας Φαραντούρη, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και μάγεψε στην κυριολεξία το κοινό όπου παρουσιάστηκε.

Γενική είσοδος €20, Εκπτωτικό €15 (φοιτητικό, πολυτέκνων, παιδικό)
Εισιτήρια προπωλούνται:
• Τicket services τηλ.2107234567 www.ticketservices.gr
• Στην πλατεία Μεσολογγίου
Στο Βιβλιοπωλείο Τσαρούχης 2631022364 (Μεσολόγγι)
• Στην πλατεία Αγρίνιου
FUTURE EYE 2641023203 (Αγρίνιο)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου