Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων δίνει πνοή στην Νέα Γενιά.»


Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Απελευθέρωση των Επαγγελμάτων ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με το Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων γίνεται ένας αγώνας δρόμου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος δεκαετιών. Είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, αντιμετωπίζοντας ένα θέμα «Ταμπού», και χρόνιες αγκυλώσεις δεκαετιών.
Γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε πίσω μας στο χθες, ότι πλήγωσε, ότι ταλαιπώρησε, ότι κράτησε δέσμια και σε ομηρία την κοινωνία και την οικονομία. Το Νομοσχέδιο αποτελεί πέρα από προεκλογική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και μια απαίτηση των καιρών και της κοινωνίας που γίνεται πραγματικότητα, και για αυτό πρέπει να προχωρήσει με γρήγορα βήματα.








Αποτελεί ένα δομημένο Νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει βασικές αρχές απελευθέρωσης εκατοντάδων επαγγελμάτων, αλλά και ειδικές διατάξεις για τα τέσσερα (4) επαγγέλματα των Μηχανικών, των Δικηγόρων, των Συμβολαιογράφων και των Ορκωτών Λογιστών.
Διευκολύνει τους Νεοεισερχόμενους επαγγελματίες στην πρόσβαση στην αγορά, δίνοντας πνοή στην Νέα Γενιά. Επίσης, μειώνει τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτελεί εγγύηση νέων αναπτυξιακών ευκαιριών.
Καταργεί τους αδικαιολόγητους περιορισμούς στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων, όπως είναι ο αριθμός προσώπων που μπορούν να ασκούν ένα επάγγελμα και οι γεωγραφικοί περιορισμοί για τους επαγγελματίες ή οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των όμοιων επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
Ο διάλογος και η διαβούλευση της Κυβέρνησης με τους εμπλεκόμενους φορείς ήταν ουσιαστικός, και πρέπει να συνεχισθεί.»
Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προχώρησε και σε παρατηρήσεις για τη βελτίωση του Νομοσχεδίου: «Θα πρέπει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να κάνει δεκτές δύο παρατηρήσεις. Πρώτον, να επεκταθεί ο πόρος του Ταμείου Πρόνοιας που υπάρχει στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αντίστοιχα και στους Συλλόγους της επαρχίας.
Δεύτερον, όσον αφορά στις δικηγορικές εταιρείες, πρέπει να αφαιρεθεί η δυνατότητα σε μέλη συγκεκριμένων δικηγορικών συλλόγων να έχουν εταιρείες σε άλλους δικηγορικούς συλλόγους, γιατί έτσι υπάρχει ο κίνδυνος εκτροπής από το στόχο του Νομοσχεδίου που είναι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, μέσω της δημιουργίας καρτέλ.»
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης, επ’ευκαιρία, τοποθετήθηκε σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου λέγοντας τα εξής: «Η Αξιοποίηση της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι μια πολιτικής στο πλαίσιο της Δημοσιονομικής Προσαρμογής, της μείωσης του Δημόσιου χρέους, αλλά και την προώθηση της Ανάπτυξης και της Ανταγωνιστικότητας. Η όποια όμως αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν σημαίνει εκποίηση της δημόσιας γης .»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου