Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Βασιλική» νίκη στα Όσκαρ.

Στην ταινία ο «Λόγος του Βασιλιά» και τους συντελεστές της απονεμήθηκαν τα βασικά Όσκαρ της τελετής που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στο Λος Άντζελες.

Ο «Κυνόδοντας» δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σε μια κατηγορία όπου το φαβορί «Biutiful» έχασε από τη δανέζικη ταινία «In a better world».







Το βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισε η αμερικανοβρετανική παραγωγή για την ιστορία του βασιλιά Γεωργίου του VI, και ο σκηνοθέτης της Tom Hooper κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας, βραβείο που οι περισσότεροι περίμεναν να πάει στον David Fincher για το «Social Network».

Τα βραβεία ηθοποιιας απονεμήθηκαν στους Colin Firth για το ρόλο του βασιλιά που τραυλίζει από μικρό παιδί και NataliePortman για την εξαιρετική της ερμηνεία στο ρόλο της μπαλαρίνας, που διασχίζει τα σκοτεινά μονοπάτια της σχιζοφρένειας στην ταινία «Ο μαύρος κύκνος».

Τα Όσκαρ δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου κέρδισαν οι Christian Bale και Melissa Leo για την ταινία «The Fighter».

Ο «Λόγος του Βασιλιά» βραβεύθηκε και στην κατηγορία σεναρίου κερδίζοντας συνολικά τέσσερα Όσκαρ από τα 12 για τα οποία ήταν υποψήφιο, ενώ ακολουθούν οι ταινίες «Inception», επίσης με τέσσερα Όσκαρ και «Social Network» με τρία.




Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ on line







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου