Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με θέμα την καταβολή Προνοϊακών Επιδομάτων σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.


Ερώτηση με θέμα την καταβολή Προνοϊακών Επιδομάτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με τη συνυπογραφή των βουλευτών κ.κ. Βαρδίκου Πυθαγόρα, Βλαττή Ιωάννη, Γιαννακοπούλου Νάντιας, Ζωϊδη Νικόλαου, Θεοδωρίδη Ηλία, Θεοχάρη Μαρίας, Καρτάλη Κωνσταντίνου, Καϊλή Εύας, Κωνσταντινόπουλου Οδυσσέα, Μίχου Μαρίας, Παντούλα Μιχάλη, Στασινού Παύλου,
Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνης και Χαντάβα Αθανάσιου.







Στην κατατεθείσα ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση, οι βουλευτές αναφέρουν ότι: « Η επιδοματική πολιτική αποτελεί βασική παράμετρο άσκησης κοινωνικής πολιτικής στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χιλιάδες οικογένειες που σηκώνουν το κοινωνικό και οικονομικό κόστος ενός προσώπου ανήμπορου ή ανίκανου λόγω της ιδιαιτερότητάς του να μπει στην παραγωγική διαδικασία, αναμένουν την καταβολή των ως άνω επιδομάτων για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Τα επιδόματα πρέπει να καλύπτουν ένα πραγματικό αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Παρά ταύτα και το σημερινό τους επίπεδο είναι αναγκαίο για ανθρώπους και οικογένειες που στερούνται και τα στοιχειώδη.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «η Κυβέρνηση οφείλει στο πλαίσιο υλοποίησης ενός «Προγράμματος Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος», να εξετάσει με προσοχή εξαντλώντας όλα τα περιθώρια την βελτίωση των ως άνω επιδομάτων. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να προβεί άμεσα στις δέουσες διοικητικές παρεμβάσεις ώστε να επιλυθούν τα διοικητικά προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτης». Είναι γνωστό ότι, ενώ οι υπηρεσίες πρόνοιας που είχαν την ως άνω ευθύνη σε επίπεδο Νομού, έχουν μεταφερθεί στους κεντρικούς Δήμους των Νομών, οι αντίστοιχοι κοινωνικοί λειτουργοί ανήκουν ακόμα στις Περιφέρειες. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ποιο θα είναι το πολιτικό και κοινωνικό κόστος σε περίπτωση που το μήνα Μάρτιο δεν θα είναι εφικτή η καταβολή επιδομάτων σε χιλιάδες ανθρώπους που ζουν με αυτό το πενιχρό επίδομα».
Καταλήγοντας στην ερώτησή τους οι βουλευτές ερωτούν, σε ποιες συγκεκριμένες, άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες θα προβεί ο κ. Υπουργός, ώστε να αποφευχθεί ένα ανεπιθύμητο γεγονός με δυσάρεστες συνέπειες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου