Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Χωρίς τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα παραμείνει και σήμερα η πρωτεύουσα για περισσότερες από 4 ώρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τα τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο 11 με 16:00.







Εκπαιδευτικοί

Εν τω μεταξύ, σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με κοινή απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους, τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία, αλλά και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Κοινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις 11 στα Προπύλαια και μεθαύριο την ίδια ώρα στο Μουσείο.

Απεργία αύριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα γίνει από το ΠΑΜΕ.

Στην αυριανή κινητοποίηση θα συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το μετρό και το τραμ θα κινηθούν κανονικά, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία.

Προβλήματα όμως θα σημειωθούν και στις πτήσεις. Από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα δεν θα γίνει καμία πτήση, εξαιτίας της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή: Κέρδος online


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου