Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων ο πρ. Υφυπουργός Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος

Ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος τοποθετήθηκε με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων. Εξάλλου με την ίδια απόφαση συγκροτήθηκαν το Διοικητικό και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.). Ως γνωστό το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων είναι φορέας που εποπτεύεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και έχει σκοπό και αρμοδιότητα την κατάρτιση μελετών και προτάσεων για την ενίσχυση των διαδικασιών διαμόρφωσης των πολιτικών του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, στα θέματα της Εθνικής Άμυνας και της δομολειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.


Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) είναι η ακόλουθη:
Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Πρόεδρος,
Δημήτριος Καραϊτίδης, Πρέσβυς ε.τ. Αντιπρόεδρος, και
Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Αθηνών,
Λινός – Αλέξανδρος Σισιλιανός, Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών,
Ινώ Αφεντούλη, Δημοσιογράφος,
Ειρήνη Χειλά, Αν. Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, ως μέλη.
Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πελαγίδης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

1 σχόλιο:

  1. Σε μια εποχή που ο Ελληνικός λαός υποφέρει και λιμοκτονεί, τα άχρηστα ινστιτούτα συνεχίζουν να συντηρούνται. Χωρίς να προσφέρουν τίποτε, με μηδαμινή δράση, στήνουν παρεούλες για να τα μασήσουν από αλλού! Ντροπή! Κάποια στιγμή αυτός ο λαός υα ξυπνήσει και όλοι αυτοί που τον δαγκωνουν μέσω Ινστιτούτων και Συμβουλίων κλ.λ θα κληθούν να πληρώσουν.

    Και κάτι τελευταίο: Η υπάλληλος του ΝΑΤΟ Αφεντούλη που ακριβώς κολλάει; Μήπως επειδή τόσα χρόνια τους ταίζε στις Βρυξέλλες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή