Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΤΕΔΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Συνεδρίασε στο Μεσολόγγι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας όπου ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απόστολος Κοιμήσης παρουσίασε την πρόταση της ένωσης για τους νέους Δήμους που θα
προκύψουν απο τον ''Καλλικράτη''


Ο κ.Κοιμήσης πρότεινε 7 δήμους .Στη Ναυπακτία ένα δήμο , ένα στο Μεσολόγγι, που θα περιλαμβάνει
τους δήμουςΧάλκειας, Αιτωλικού, και Οινιαδών, δύο δήμους στο ξηρόμερο. Εναν που θα έχει τους δήμους Αστακού,Αλυζίας, και Φυτειων με έδρα τον Αστακο και ο δεύτερος που θα έχει έδρα τη Βόνιτσα με τους δήμους Ανακτορίου, Παλαίρου, και Μεδεώνος .Ενα δήμο στο Βάλτο που θα περιλαμβάνει τους δήμους Αμφιλοχίας, Ινάχου, Μενιδίου, και Στράτου, και δύο δήμους στην Τριχωνίδα .Εναν παρατριχώνιο με έδρα το Θέρμο και έναν του Αγρινίου ή εναν ενιαίο δήμο με
έδρα το Αγρίνιο .
Στην διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκαν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων δημων της Αιτωλ/νίας που επιθυμούν είτε να παραμείνουν ως έχουν , είτε να συνενωθούν με όμορους δήμους.
Ο δήμαρχος Αρακύνθου Αποστολος Τζάνης και ο δήμαρχος Μακρυνείας Βασίλης Καρακώστας κατέθεσαν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για συνένωση των δήμων τους , και σε καμία
περίπτωση δεν επιθυμούν συνένωση με Μεσολόγγι ή Θέρμο.
Ο δήμαρχος Παραβόλας Βασίλης Καπέρδας κατέθεσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λέει ότι επιθυμεί την συνένωση με το Αγρίνιο.
Οταν ο δήμαρχος Αγρινίου πείρε το λόγο κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας για
μυστικές συναντήσεις με δημάρχους και δεν κάλεσε τον δήμαρχο του μεγαλύτερου δήμου για συζήτηση .Ο κ, Μοσχολιός τόνισε ότι σημασία έχει η βούληση των τοπικών κοινωνιών , υποστηρίζοντας ότι θα έπερεπε να γίνουν τοπικα δημοψηφίσματα και πρότεινε να μην ληφθεί προς το παρόν απόφαση υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση δεν μπορεί να εξανληθεί σ΄συτο το σημείο .
Ο δήμαρχος Στράτου διευκρίνησε ότι ο δήμος δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το ποιά κατεύθυνση
θα πάρει .Αγρίνιο ή Αμφιλοχία .
Ο δήμαρχος Ναυπάκτου επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν δύο δήμοι στην Ναυπακτία και τάχθηκε με την πρόταση της αντιπολίτευσης της ΤΕΔΚ για δημιουργία τουλάχιστον 10 δήμων .
Ο δήμαρχος Μεσολογγιου υποστήριξε ότι υπαρχουν παράξενες συμμμαχίες που θέλουν να διασπάσουν την ΤΕΔΚ ενώ ο Δήμαρχος Φυτειών ανέφερε ότι στο Ξηρόμερο θα πρέπει να γίνει και τρίτος δήμος που θα αποτελείται απο Φυτείες, Αλυζία και δήμο Μεδεώνος.
Ο δήμαρχος Θεστιέων κατέθεσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη λίγο πριν,
και έκανε λόγο για την δημιουργία του παρατριχώνιου δήμου .
Ο δήμαρχος Αιτωλικού συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ αλλά διαφοροποιήθηκε σε ότι αφορά τον δήμο Αιτωλικού υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συνενωθεί με τις Οινιάδες .
Στο τέλος διαμορφώθηκε μια άποψη περίπου ίδια με την πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ και η οποία αναφέρει την Ναυπακτία ως ενα δήμο .
Ένα δήμο στο Μεσολόγγι με τη διαφωνία του κ. Γαλάνη, ενω ανοιχτό παραμένει και το θέμα του δήμου Στράτου όπου αναμένεται η απόφαση του Δ.Σ. .
Σε εκκρεμότητα είναι και η Τριχωνίδα όπου και καταγράφηκαν οι διαφοροποιήσεις των Δ.Σ..Η
πρόταση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία με τις εκκρεμότητες που κατεγράφησαν, ενώ η αντιπολίτευση δια του κ.Παπαθανάση θέλησε να τεθεί και η δική τους πρόταση σε ψηφοφορία, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας αποχώρησε ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός
λέγοντας ότι δεν συμμετέχει σε μια διαδικασία που αφήνει ανοιχτά ζητήματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου