Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Απάντηση στα άδηλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο της Αιμοδοσίας - Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ

Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ.

Η ώρα που κάποιοι κύκλοι επιτήδειων που λυμαίνονται για χρόνια το χώρο της αιμοδοσίας, την αγωνία του εθελοντή αιμοδότη και τον πόνο του λήπτη, θα στραφούν συντονισμένα εναντίον μας, αυτή η ώρα, έφτασε.

Έφτασε η ώρα που κάποιοι βολεμένοι, οι οποίοι όπως φάνηκε έβγαζαν χρήματα με πρόφαση την αιμοδοσία, θα φωνάζουν για να φανούν θιγμένοι και αδικημένοι από τις καταγγελίες χιλιάδων αιμοδοτών.






Και έφτασε και η ώρα που κάποιοι, που όπως φαίνεται τσεπώνουν εδώ και χρόνια χρήματα πάνω στις πλάτες, στο καλό όνομα, στη διακεκριμένη και αδιαμφισβήτητη προσφορά των απανταχού Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη την Ελλάδα, θα έχουν το θράσος να ζητήσουν μέχρι και την συνδρομή και την υποστήριξή σας, για να κερδίσουν εντυπώσεις και να αναδημιουργήσουν την εικόνα τους, που αντιβαίνει το ήθος και τις αρχές των αιμοδοτών, στα μάτια κάθε αντικειμενικού πολίτη.

Γιατί όταν ο κάθε περιφερειακός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών πασχίζει να βρει κάποια εφόδια για να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πρέπει και να προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στην κοινωνία, αυτοί οι κύριοι ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους κέρδος, χρήματα που πέρα από τις τσέπες τους δεν ωφέλησαν ποτέ ούτε εθελοντή ούτε λήπτη!

Και έφτασε και η ώρα που όλοι μαζί εμείς θα πούμε ΩΣ ΕΔΩ!

Είναι πλέον καιρός να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως άλλωστε ζητούμε εδώ και χρόνια. Είναι απαραίτητο να μπει τάξη στον χώρο αυτό, να απαλειφθεί κάθε ίχνος και υποψία απατεωνιάς και να μπορεί κάθε πιθανός αιμοδότης να πιστέψει στον σκοπό μας και να συνταχθεί μαζί μας για την επίτευξη της πολυπόθητης αυτάρκειας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

Και επειδή είμαστε επιφορτισμένοι με την προστασία και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του λήπτη και του δότη, είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη φορά να μπούμε σε έναν αγώνα με σκοπό τη διαφάνεια, τη βελτίωση και την αποκατάσταση του κύρους του Αιμοδότη.

Η προσπάθεια να θιγεί το κύρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α., η προσπάθεια λασπολογίας και απαξίωσής μας, κάθε κακόβουλη ενέργεια που θα στοχεύει στην αναίρεση του τεράστιου έργου των 100 και πλέον Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας μας θα πέσει στο κενό.

Αναμένουμε έναν άνανδρο και υποχθόνιο πόλεμο με δημοσιεύματα και ερωτήσεις από συντεταγμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή πολιτικά πρόσωπα, που χάριν δημοσιότητας, συμφερόντων ή φιλικών επαφών, θα παίξουν για λίγο καιρό το παιχνίδι των επιτήδειων αυτών που έχουν συμφέροντα που θίξαμε με τις δημόσιες καταγγελίες τις οποίες έχουμε κάνει εδώ και καιρό.

Αλλά να είστε σίγουροι πως έχουμε πάρει κάθε απαραίτητο μέτρο που θα διασφαλίσει πως στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια.

Να είστε σίγουροι πως δεν θα πάψουμε να καταγγέλλουμε ότι σκοτεινό και ανήθικο πέφτει στην αντίληψή μας, όπως κάνουμε και για το θέμα του πλάσματος, αλλά και για τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες φαντάσματα, που χωρίς μέλη, χωρίς αιμοδότες, χωρίς γραφεία, και με κλειστά τηλέφωνα, δρουν στο περιθώριο επί χρόνια παρά τις καταγγελίες μας, εισπράττοντας κέρδη στο όνομα των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Δύναμή μας είναι ο συμπολίτης μας που έχει ανάγκη, ο Αιμοδότης που νιώθει το καθήκον να προσφέρει, και η κοινωνία η οποία αναγνωρίζει και βασίζεται σε αυτήν την προσφορά.

Γι' αυτούς υπάρχουμε και γι' αυτούς αγωνιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου