Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Καταργούνται 75 οργανισμοί του Δημοσίου

Σε ένα πρώτο «κύμα» καταργήσεων ή συγχωνεύσεων 70 - 75 οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα κατέληξε η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι.

Οι περισσότεροι από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς εκτιμάται ότι έχουν λειτουργικά έξοδα που βαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους οργανισμούς αυτούς, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι η μετάταξή τους, ενώ σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Η κυβέρνηση φέρεται να στοχεύει μέχρι το Μάιο να έχει γίνει η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τους πρώτους οργανισμούς και φορείς στα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας, Εσωτερικών και Πολιτισμού






Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Μελετάται, επίσης, η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος.

Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών.

Υπό κατάργηση είναι η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, εταιρείες διανομής αερίου, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου.

Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει την συγχώνευση του ΗΣΑΠ με τη Αττικό Μετρό ΑΕ, και την ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) και την Τραμ ΑΕ.

Έτσι, απο πέντε φορείς εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου στο Λεκανοπέδιο θα μείνουν δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου