Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.



Στη Διάσκεψη του «Συμφώνου των Δημάρχων» αλλά και στην 11η Συνεδρίαση της Επιτροπής «Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια» που συγκαλούνται την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα μετάσχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την ιδιότητα του τού μέλους της Επιτροπής Περιφερειών.

Πρόκειται για δυο εξαιρετικά σημαντικές συνεδριάσεις για τον ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης στο πεδίο των βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών και στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές ευθύνης τους.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το Περιβάλλον περιλαμβάνονται και σημαντικά σχέδια γνωμοδοτήσεων για τον περιβαλλοντικό θόρυβο, την βιοποικιλότητα και την αναθεώρηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ποιότητα του αέρα.

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετέχει και σε ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία διοργανώνεται υπό τον συντονισμό των ευρωβουλευτών Γιώργου Σταυρακάκη και Γιώργου Χατζημαρκάκη.








Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, τον Επίτροπο αρμόδιο για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάννες Χαν (με τον οποίο ο κ. Κατσιφάρας είχε πρόσφατα συναντηθεί και στην Αθήνα) και την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ανδρούλλα Βασιλείου.

Ο κ. Κατσιφάρας θα έχει, επίσης, συνάντηση με την Ελληνίδα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδια για θέματα Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ενημερωτικές συναντήσεις που θα γίνουν με Έλληνες ευρωβουλευτές για θέματα που αφορούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Απασχόληση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου