Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συσκευαστήριο ΑΣ Καλυβίων.



Με υπογραφή Θ. Μωραΐτη, η ένταξη στον επενδυτικό νόμο του συσκευαστηρίου εσπεριδοειδών του Α.Σ. Καλυβίων, προϋπολογισμού 3,5 εκατομ. ευρώ
«Υπεραξία στα προϊόντα, καλύτερο εισόδημα για τους αγρότες»

Υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, ή ένταξη στον επενδυτικό νόμο του έργου της κατασκευής συσκευαστηρίου εσπεριδοειδών, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυβίων του δήμου Αγρινίου.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής παραγωγής εσπεριδοειδών , δίνοντας υπεραξία στα προϊόντα αυτά. Μια υπεραξία, που θα δώσει με την σειρά της εξωστρέφεια στην παραγωγή και θα διασφαλίσει καλύτερη τιμή, σε συνεργασία και με αγορές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του εισοδήματος για εκατοντάδες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Εξίσου σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι με την λειτουργία του συσκευαστηρίου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που έχει ανάγκη η περιοχή» σημειώνει σε σχετική του δήλωση ο Υφυπουργός.








Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, εντάσσεται στον επενδυτικό νόμο 3299/2004, η επένδυση του Α.Σ. Καλυβίων «Κατασκευή συσκευαστηρίου εσπεριδοειδών στην θέση ΒΑΡΟΥΛΙΑ ή ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΑ, του δ.δ. Καλυβίων του δήμου Αγρινίου.»
Ο προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 3.496.554 ευρώ και η κρατική επιχορήγηση είναι σε ποσοστό 55% , δηλαδή 1.921.854 ευρώ , ενώ προβλέπεται η δημιουργία 28 νέων θέσεων εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου