Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σύλληψη 43χρονου ημεδαπού διακινητή μη νόμιμων μεταναστών.



Συνελήφθη προχθές (28-11-2011) το πρωί στο Μεσολόγγι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, χθες πολύ νωρίς το πρωί, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο 43χρονος μετέφερε παράνομους μετανάστες σε ακτή της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι ο 43χρονος πέντε μέρες πριν, είχε προσυμφωνησει με ένα αλλοδαπό υπήκοο Ιράκ, ο οποίος αναζητείται, να τον μεταφέρει από την Αθήνα στον Αστακό Μεσολογγίου, προκειμένου επιβιβαστεί σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία.







Την 27-11-2011 το βράδυ ο 43χρονος πραγματοποιησε τη συγκεκριμενη μεταφορα του αλλοδαπού, ενώ κατά τη διαδρομή παρέλαβε από το Αιτωλικό Μεσολογγίου άλλους έξι μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους μετέφερε όλους στον Αστακό.

Παράλληλα οι λιμενικές αρχές του Μεσολογγίου το ίδιο βράδυ εντόπισαν ένα σκάφος αγκυροβολημένο, στα ανοικτά πλησίον του Αστακου και συνέλαβαν τρεις διακινητές και 88 μη νόμιμους μετανάστες.

Ο 43χρονος συνελήφθη και παραδόθηκε στις Λιμενικές αρχές για συσχέτιση των δυο υποθέσεων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλεφωνά καθώς και το Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε ως μέσα που χρησιμοποιούσε για την διευκόλυνση μεταφοράς των παράνομων μεταναστών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου