Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αποτίμηση της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.


Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα μηνύματα για τον Ελληνικό τουρισμό από τη Γερμανική αγορά, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να είναι δυνατή η καταγραφή των επιπτώσεων στην Ήπειρο. Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, μεταφέροντας εκτιμήσεις και εντυπώσεις από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που έγινε στο Βερολίνο.

Ο κ. Ψαθάς υπογράμμισε ότι η Ελληνική συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση είχε πάρει εθνικό χαρακτήρα καθώς ήταν παρών ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και η ηγεσία του Ε.Ο.Τ., στο περίπτερο του οποίου φιλοξενήθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου.









«Στη Γερμανία - συνέχισε - υπάρχει αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και τα πρώτα μηνύματα δεν είναι θετικά για τη χώρα μας ως προς την προσέλκυση τουριστών. Ήδη κατά το α΄ τρίμηνο του 2012 καταγράφεται μείωση 30% των κρατήσεων προς τη χώρα μας. Για την αναστροφή του κλίματος αυτού, πρέπει να υπάρξει πολιτική ωριμότητα και να μην επικρατήσουν ακραίες λογικές και πρακτικές κατά του Γερμανικού λαού».

Το παρήγορο για την Ήπειρο, όπως πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή μειώσεις πτήσεων από την Air Berlin προς το Αεροδρόμιο του Ακτίου, αν και είναι νωρίς ακόμη για να υπάρχει σαφής εκτίμηση για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Από την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση του Βερολίνου προέκυψαν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Βασίλης Ψαθάς, από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε με tour operators, διαπίστωσε να υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως για τον χειμερινό τουρισμό. Ωστόσο η σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών, συναρτάται από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επιχειρηματίες της Ηπείρου.

«Ο ρόλος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και όλων των δημόσιων φορέων, εξαντλείται στη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις, στη μίσθωση περιπτέρων, την προώθηση ενημερωτικού υλικού, την οργάνωση συναντήσεων. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα, είναι απαραίτητη η παρουσία επιχειρηματιών του κλάδου, που θα συζητήσουν και θα κλείσουν συμφωνίες. Στο Βερολίνο η συμμετοχή ιδιωτών ήταν πενιχρή, όμως πρέπει όλοι να επανεξετάσουν τη στάση τους, ώστε να αποκτήσει εξωστρέφεια και προοπτική ο τουρισμός μας», κατέληξε ο Αντιπεριφειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Βερολίνο ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στην Ελληνογερμανική συνάντηση γνωριμίας που διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με το Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το έργο των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου, συνέδραμαν επικουρικά καθόλη τη διάρκεια της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βερολίνου κ.
Απ. Ζέρβας και ο υπεύθυνος επιχειρηματικότητας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ευάγγελος Ντέμος.


Παρουσιάστηκε η μελέτη για τις επιχειρηματικές
τάσεις στην Ήπειρο

Παρουσιάστηκε σήμερα από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή η μελέτη για την αποτύπωση των επιχειρηματικών τάσεων και τεχνολογικού επιπέδου των επιχειρήσεων της Ηπείρου. (Επισυνάπτονται αποσπάσματα της μελέτης).


Εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί

Οι εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 στις 09:00 στην αίθουσα εξετάσεων της Δ/νσης Μεταφορών Ιωαννίνων (Δομπόλη 30). Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών μέχρι τις 19 Μαρτίου και ώρα 12:00 (Υπεύθυνος: κ. Β. Δόσης).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου