Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.



Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής της νέας οδού προς τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Ναυπάκτου, με παράκαμψη του Δημοτικού Διαμερίσματος Βλαχομάνδρας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 455.360 ευρώ και δικαιούχος ο Δήμος Ναυπακτίας, η δε χρονική διάρκεια υλοποίησης προσδιορίζεται στους 24 μήνες. Το έργο, ειδικότερα, αφορά στη νέα διάνοιξη οδού με σκοπό την παράκαμψη της Βλαχομάνδρας και την διευκόλυνση της πρόσβασης προς τον Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου. Το συνολικό μήκος της νέας χάραξης είναι 2.734 μέτρα, με συνολικό πλάτος κυκλοφορίας τα 6 μέτρα. Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειάρχη, «η χάραξη της νέας οδού διέρχεται από εκτάσεις δασώδεις αλλά και ιδιωτικές που βρίσκονται περιμετρικά του οικισμού Βλαχομάνδρας. Η χάραξη της οδού πραγματοποιήθηκε με σκοπό η διέλευση της να προκαλεί την μικρότερη δυνατόν επέμβαση στο χώρο».







Για την διευθέτηση των ρεμάτων και την απορροή των όμβριων υδάτων προβλέπεται να κατασκευαστούν σωληνωτοί οχετοί. Οι πόροι για την κατασκευή του έργου θα προέλθουν από τον άξονα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ που αφορά στις υποδομές και στις υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου