Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Διεξαγωγή ημερίδας «Η σαλιγκαροτροφία ως νέα επένδυση».



Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Imperial ημερίδα, με αντικείμενο την πλέον υποσχόμενη επένδυση του πρωτογενούς τομέα, την εκτροφή σαλιγκαριών.

Η σαλιγκαροτροφία είναι μια πολλά υποσχόμενη και κερδοφόρα επένδυση, την οποία επιλέγουν τόσο αγρότες όσο και κάτοχοι μικρών εκτάσεων, χωρίς να έχουν απαραίτητα την αγροτική ιδιότητα.

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει για τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης και λειτουργίας μιας μονάδας εκτροφής, στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται στην Αιτωλοακαρνανία καθώς και να ενημερώσει για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της επένδυσης. Απευθύνεται σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσίους υπαλλήλους και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό με τη σαλιγκαροτροφία.









Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κύριος Νίκος Κατσούλης, εκπρόσωπος του κρατικού κέντρου σαλιγκαροτροφίας Châteaufarine de Besançon (Σατοφαρίν ντε Μπεζανσόν) της Γαλλίας. Θα χαιρετίσει ο κύριος Γρηγόρης Τριανταφύλλου, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ σύντομη ομιλία θα απευθύνει ο κύριος Βαγγέλης Ψωμάς εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί από τις 9:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στο τέλος της ημερίδας θα παρατεθεί μπουφές όπου τα εδέσματα θα είναι βασισμένα στα σαλιγκάρια.

Ενημερωτικά, σας επισυνάπτουμε την agenda της ημερίδας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειασθείτε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την ημερίδα : 26410-29981



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου