Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ.



Αγαπητέ Συνάδελφε,
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, πιστεύω πως αξίζει να σταθούμε στο πραγματικό, στο ουσιαστικό, στο αληθινό διακύβευμα των καιρών.
Αυτό δεν είναι άλλο, από τον τρόπο που μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που μαστίζει την οικονομία και την κοινωνία, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, την κάθε μέρα, να σταθούμε πλάι – πλάι έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις νέες προκλήσεις.
Τα πάντα άλλαξαν και αλλάζουν ταχύτατα.
Τα αυτονόητα του χθες φαντάζουν σήμερα πολυτέλεια.
Έχει σημασία να μείνουμε ψύχραιμοι και να σκεφτούμε καθαρά γιατί μαζί κατακτήσαμε αυτή την δυνατότητα.
Έχουμε κατοχυρώσει – τα τελευταία χρόνια – πολλά και σημαντικά επιτεύγματα που οι περισσότεροι συνάδελφοι σε όλη την χώρα ακόμα προσπαθούν να προσεγγίσουν.
Είμαστε σε πλεονεκτική θέση.
Τώρα αποκτούν ξεχωριστή αξία και σημασία οι Υπηρεσίες και οι υποδομές που φροντίσαμε και αγωνιστήκαμε να συγκροτήσουμε και να λειτουργήσουμε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
Τώρα που κάθε κλάδος, κάθε μέλος μας απαιτεί εξειδικευμένη και αποτελεσματική υποστήριξη.






Η κρίση ανέδειξε με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματα κάθε κλάδου. Άλλα για τους παρόχους υπηρεσιών και επαγγελματίες, άλλα για τους εμπόρους, άλλα για την βιοτεχνία και γενικότερα τη μεταποίηση.
Έτσι λοιπόν με αίσθημα ευθύνης θα ήθελα να μου επιτρέψεις να σταθώ σε μερικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν φτάσουμε στην κάλπη. Πριν αποφασίσεις για τα πρόσωπα που θα διαχειριστούν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας τούτη την κρίσιμη περίοδο.

1. Είναι πολιτική η εκλογή; Με ποιο κριτήριο ψηφίζουμε; Τι Πρόεδρο και τι Διοικητικό Συμβούλιο χρειαζόμαστε;
Η εκλογή του Επιμελητηρίου δεν είναι πολιτική. Είναι υπόθεση συνεννόησης κάθε δημιουργικής δύναμης που διαθέτουμε. Είναι πρώτα απ’ όλα συμμαχία και σχέση πρόσωπο με πρόσωπο.
Οι παλιές, εγκλωβισμένες στην πολιτική τακτικές έφεραν την χώρα και τον τόπο μας σε αδιέξοδο.
Πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση για να δούμε το δρόμο, την έξοδο από το αδιέξοδο.
Δεν μπορεί καθένας, όσο ειλικρινά και αν το επιθυμεί να φέρει σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος για να αποκτηθεί η κρίσιμη εμπειρία και γνώση για τα θέματα.
Χρειαζόμαστε λοιπόν, σ’ αυτή την συγκυρία ‘‘ ετοιμοπόλεμο’’ Πρόεδρο, βαθύ γνώστη των προβλημάτων των θεμάτων και των ιδιαιτεροτήτων καθώς και δυναμικό Διοικητικό Συμβούλιο. Μια σύνθεση εμπειρίας και νέας δύναμης που φέρνουν τα νέα πρόσωπα, ώστε να βαδίσουμε προς το μέλλον με ασφάλεια και σιγουριά.

2. Όλα αυτά τα χρόνια, τι πέτυχε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να εμπιστευτώ ξανά τον Πρόεδρό του;
Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί – Πανελλαδικά – πρότυπο οργάνωσης και δυναμικής ανάπτυξης. Διαθέτουμε πλήρεις Υπηρεσίες, έτοιμες να δώσουν λύσεις, να υποδείξουν ασφαλείς επιλογές, να υποστηρίξουν νέα εγχειρήματα και επενδύσεις, να συμπαρασταθούν σε κάθε μέλος και σε κάθε μία προσπάθεια.
Διαθέτουμε αναπτυξιακούς φορείς που προωθούν την επιχειρηματικότητα κάθε κλάδου, καταρτίζουν και υλοποιούν δράσεις με ουσία, προσβάσιμες και ωφέλιμες για όλα τα μέλη. Χάρη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, η περιοχή μας έγινε έδρα σπουδαίων αναπτυξιακών συμπράξεων. Έχουμε καταφέρει να εννοούμε κάθε μας λέξη και υπόσχεση. Να τηρούμε κάθε προσωπική και συλλογική δέσμευση.
Δεν υπάρχει περίπτωση, κάποια ανάγκη μέλους να μείνει ακάλυπτη και πάνω σ’ αυτό το κεκτημένο θα συνεχίσω να λειτουργώ. Για όλους αλλά και για σένα προσωπικά.

3. Το Επιμελητήριο είναι τελικά ένας συνδικαλιστικός φορέας; Υπάρχει κάτι άλλο να δώσει;
Μόνο αυτό δεν είναι. Το Επιμελητήριο είναι ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για κάθε επιχειρηματικό και οικονομικό θέμα με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής και της χώρας. Ταυτόχρονα είναι και ο θεσμοθετημένος σύμβουλος του επιχειρηματία με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιοχής.
Έτσι λοιπόν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας που είναι τόσο πλήρες και οργανωμένο, παρεμβαίνει δυναμικά, ως φορέας και ως συμπράττουσα αρχή, σε πολλά νέα προγράμματα που καλύπτουν τομείς όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, η εισαγωγή τεχνογνωσίας και καινοτομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, η επιστημονική στήριξη των μελών, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας και τελικά συμβάλει στο πιο σημαντικό, στη δημιουργία νέου εισοδήματος για τους Αιτωλοακαρνάνες. Ακριβώς γιατί με την παραγωγή πλούτου έρχεται χρήμα στην αγορά και έτσι νικάς την κρίση. Όχι με τα λόγια. Με τις πράξεις.
Θα είμαι μπροστά σε κάθε δράση που δυναμώνει το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, το ταμείο κάθε επιχείρησης, την υπόσταση κάθε κλάδου σε συνεργασία με όλους του φορείς. Γιατί ως Πρόεδρος δεν πολιτεύομαι, αλλά μάχομαι για τα συμφέροντά μας.
Η δυνατή Αιτωλοακαρνανία είναι η καλύτερη εγγύηση για το κοινό μας μέλλον. Είναι το μόνο που με απασχολεί.

4. Γιατί να ψηφίσω; Έχει νόημα η συμμετοχή μου και η ψήφος μου; Τίποτα δεν πάει καλά!
Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσεις. Γι’ αυτό έχει νόημα η συμμετοχή και η ψήφος σου ! Γιατί κανείς δεν θα κάνει κάτι για σένα αν δεν το επιδιώξεις ο ίδιος. Μ ε την δύναμη του μέλους. Με το θάρρος και την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου που δεν το βάζει κάτω.
Ο νέος Πρόεδρος και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να έχουν ισχυρή εντολή. Να εκλεγούν απ’ όσο περισσότερα μέλη είναι δυνατόν. Για να έχουν φωνή. Για να έχουν το κύρος και την ισχύ της διαπραγμάτευσης.
Δεν ζητώ μόνο την ψήφο σου. Ζητώ τη συμμετοχή σου, τη συμπαράστασή σου, για να φτιάξουμε μια μεγάλη επιχειρηματική αλυσίδα που θα προχωρήσει δυναμικά μπροστά.
Ασυμβίβαστα. Αδιαπραγμάτευτα.
Με πρώτη δύναμη τον συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ.
Η τελική απόφαση σου ανήκει. Με αυτή την ψήφο αποφασίζεις για το δικό σου όφελος. Για την κοινή μας πορεία. Για το μέλλον μας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου