Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΜ' ΕΠΟΣ - ΑΜ' ΕΡΓΟΝ: Ξεκίνημα αναπτυξιακής πλατφόρμας από κινήσεις πολιτών με πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.



ΑΜ’ ΕΠΟΣ, ΑΜ’ ΕΡΓΟΝ: Ξεκίνημα αναπτυξιακής πλατφόρμας από κινήσεις πολιτών
Ομοφωνία, αυτοδέσμευση και χρονοδιάγραμμα κοινής πλεύσης το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
Η συνειδητή απόφαση να είναι δημόσια η πρώτη τους συνάντηση δικαιώθηκε. Ο ανοιχτός διάλογος που αναπτύχθηκε μετά τις αυτοπαρουσιάσεις, οδήγησε αβίαστα στην κοινή διαπίστωση της συνέργειας, μέσα από απτές ενέργειες για τις οποίες τέθηκαν ήδη χρονοδιαγράμματα.
Ο λόγος για τη συνεύρεση κινήσεων πολιτών που δραστηριοποιούνται κυρίως (αλλά όχι μόνο) στους τομείς της οικολογίας και του πολιτισμού στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για κατάθεση προτάσεων και προθέσεων, σε μία εκδήλωση υπό τον τίτλο «ΕΝ ΕΡΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του φετινού FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην Πάτρα.







Στο πάνελ που συντόνισε ο Ανδρέας Τσιλίρας (Εκδότης της εφημερίδας "ΤΕΤΑΡΤΟ" - Πάτρα) συμμετείχαν οι Νίκος Κορδόσης (Πολιτιστικό Κέντρο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» - Μεσολόγγι), Νένα Μαυρομμάτη (CultureNet - Ναύπακτος), Τάσος Ξύδης (ΜΚΟ Πράσινο-Μπλε - Ναύπακτος), οι υπεύθυνοι του portal «ΝΑΥΠΑΤΡΟΣ» (www.nafpatros.com) Κώστας Κακούρας & Βασίλης Καψαμπέλης, Αλεξία Παληού («ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» - Ναύπακτος), Γιώργος Κανέλλης (Οικολογική Κίνηση Πάτρας - ΟΙΚΙΠΑ), Βασίλης Νταλούκας (ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - Πάτρα) και Γιώργος Σάρλης (Patrinistas).
Κεντρικό ζήτημα υπήρξε η συντονισμένη συνεισφορά κινήσεων πολιτών που παράγουν έργο ποικίλης φύσης και κλίμακας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Οι παρεμβαίνοντες συναποδέχτηκαν ότι οι άξονες «πολιτισμός – οικολογία» που αποτελούν βασικά αντικείμενα του έργου τους, συναντώνται με αναπτυξιακούς όρους στο πεδίο του τουρισμού.
Ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης υπογράμμισε από το βήμα της εκδήλωσης την αντιδιαστολή ανάμεσα στην παραγωγή έργου με κόστος και αποτέλεσμα και την παραγωγή (απλώς & μόνο) λόγου χωρίς κόστος, αλλά ούτε αποτέλεσμα. Αυτό έγινε απολύτως αντιληπτό από το ακροατήριο, όταν στον επίλογο της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των φορέων ομοφώνησαν για την ανάγκη της συνέργειας, τον ορισμό δεύτερης συνάντησης, με άμεσο χρονικό ορίζοντα και οικοδεσπότη το Σύλλογο «Πολιτιστικές Διαδρομές» της Ναυπάκτου, την κατάρτιση ενός «χάρτη δυνατοτήτων» της περιοχής και την παρουσίαση ενός κοινού τουριστικού προϊόντος για τη Δυτική Ελλάδα έως τον προσεχή Μάρτιο.
Η οργανωτική επιμέλεια των κινήσεων που έγιναν κοινά αποδεκτές, ανατέθηκε στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου