Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ.



Το στοίχημα ανάκαμψης του παραγωγικού ιστού της Δυτικής Ελλάδας περνά μέσα από έναν ισχυρό, εξωστρεφή και ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στην ανάταξη της αγροτικής οικονομίας και στη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος που θα φέρει απασχόληση και εισόδημα στους αγρότες και προϊόντα ανταγωνιστικά στο ράφι.

Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την συνάντηση που είχε στο γραφείο του με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι ήταν η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που κατέθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρωμένο σχέδιο για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» και παράλληλα η πρώτη Περιφέρεια που προχώρησε στη σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.








Εκ μέρους του ΓΕΩΤΕΕ ο κ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και επέμεινε ιδιαίτερα στην σύσταση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο οποίο, όπως πρόσθεσε, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο θα συμμετέχει ενεργά καταθέτοντας γόνιμες προτάσεις για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα και την στήριξη της παραγωγής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στα σχέδια βελτίωσης αγροτών, στα προγράμματα νέων αγροτών και στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεθοδικά και συγκροτημένα προωθεί πολιτικές που αποβλέπουν στην αξιοποίηση των πολλών και συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων στον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ενισχύσουμε την παραγωγική μας δραστηριότητα στη βάση των σύγχρονων αναγκών και προκλήσεων. Επιστροφή στο χωράφι, επιστροφή σε ανταγωνιστικές και ποιοτικές καλλιέργειες που θα φέρουν απασχόληση και εισόδημα στους αγρότες μας, νέα αντίληψη για το μοντέλο παραγωγής».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου