Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Μέρος του ίδιου σχεδίου η κατάργηση της δωρεάν υγείας και η φοροληστεία


Η βαρβαρότητα των μέτρων που επιβάλει η διορισμένη συγκυβέρνηση με πρόσχημα το χρέος κι επιδίωξη την εκ νέου δανειοδότηση με σκοπό την χρηματοδότηση τραπεζών και τοκογλύφων, η μαζικότητα της εξαθλίωσης, οι μισθοί της πείνας, οι συντάξεις θανάτου κ.α., δεν είναι αποφάσεις τρελών και μισάνθρωπων πολιτικών, απλά είναι οι πολιτικές συνέπειες του οικονομικού συστήματος που υπηρετούν και της ιδεολογικής τους τοποθέτησης.

Η Ομοσπονδία μας:
- Ξέρει καλά ποιους εκπροσωπεί.
- Γνωρίζει ότι δυστυχώς ακόμα πολλοί τρέφουν αυταπάτες.
- Αντιλαμβάνεται την συναισθηματική άρνηση αρκετών να παραδεχτούν ότι εκκόλαπταν φίδια με τη στήριξη που παρείχαν σε άθλιους πολιτικούς και άθλιες πολιτικές, υπηρέτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
- Νιώθει ότι δεν τολμούν να δεχτούν ότι το έδαφος γλιστρά και η κατολίσθηση έρχεται και γι’ αυτούς.









Η Ομοσπονδία μας γνωρίζει καλά:
- Τι συμβαίνει με τον ΕΟΠΥΥ και τα δούρεια κίνητρα για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την απόλυτη εμπορευματοποίηση της υγείας.
- Πως το νέο φορολογικό με, πρακτικά, άμεσο τρόπο θα πολλαπλασιάσει τα καθημερινά λουκέτα.
- Ότι αποτελεί κεντρική, οικονομική και πολιτική επιδίωξη, η απόλυτη αρπαγή κάθε ατομικής, μικρής ιδιοκτησίας και φυσικά ολοκληρωτικά όλου του εδαφικού, παραγωγικού, πολιτισμικού, πνευματικού πλούτου της χώρας.

Η Ομοσπονδία μας:
- Δεν θα γίνει συνένοχη σε αυτές τις εξελίξεις.
- Δεν θα συνεργήσει στην καταστροφική ψευδαίσθηση των εγγράφων διαμαρτυρίας, υπομνημάτων, δελτίων τύπου και ανακοινώσεων προς αρμόδιους και κυβερνώντες.
- Δεν θα φιλοτεχνήσει συνδικαλιστικό προσωπείο, ξιφουλκώντας φραστικά και επικοινωνιακά, σπεύδοντας ταυτόχρονα να αποδεχτεί και να διαχειριστεί σαν νομοτέλεια το κάθε τι.

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι
Συνδικαλιστές έμποροι, αλλά και άλλων κλάδων και τάξεων
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες

Το ότι θέλουμε
• Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο, κεντρικά σχεδιασμένο, σύστημα υγείας
• Απαλλαγή των ασφαλιστικών Ταμείων από τις δαπάνες υγείας, με κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων για την υγεία
• Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι
• Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο
• Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων εμπόρων έχουν ασφαλιστικά χρέη
• Πλήρη, δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη με αληθινά φάρμακα
• Πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία σε προσωπικό και υπηρεσίες
• Απολύτως δωρεάν κάλυψη όσων πάσχουν από βαριές και μόνιμες παθήσεις, αλλά και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε φάρμακα και υλικά
• Πάταξη της κερδοσκοπίας και των μεσαζόντων στην υγεία

Το ότι θέλουμε
• Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων μας ως την μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος
• Έκπτωση όλων των δαπανών των επιχειρήσεων μας από τη φορολόγηση
• Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων
• Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα με αγνόηση των διατάξεων του Μνημονίου
• Μεγάλη φορολόγηση των πολυεθνικών, των πολυκαταστημάτων, των εφοπλιστών, των τραπεζών

Δεν θα το ζητήσουμε από μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καρπό κομματικής συναλλαγής, επιβαλλόμενης από τους διεθνείς τοκογλύφους «εταίρους» μας και τα μονοπωλιακά συμφέροντα.
Δεν θα νομιμοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, που είναι εκχωρημένο στη διαιώνιση της ανισότητας, ταγμένο υπέρ του ολιγαρχικού πλουτισμού και της πλειοψηφικής φτωχοποίησης.
Δεν θα πέσουμε στην παγίδα των προδοτών και των πατριωτών, των ηθικών και των ανέντιμων.
Δεν θα «κουκουλώσουμε» την μόνη αλήθεια, ότι το πρώην και νυν κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν διαπραγματεύεται αλλά συνεργάζεται με τους ξένους και εγχώριους πολιτικούς εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου γιατί ταυτίζονται απόλυτα, πολιτικά και ιδεολογικά.

Και πάνω από όλα, δεν θα αποπροσανατολίσουμε όλους αυτούς που εκπροσωπούμε, με το πρόσχημα ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν κάνοντας «κοινωνικό διάλογο» με τους «σωτήρες» της κυβέρνησης και της Τρόικα. Ότι με έγγραφα και συναντήσεις θα μας ακούσουν.
Δεν θα βάλουμε την ταφόπλακα στον απαξιωμένο συνδικαλισμό, που το τεράστιο έλλειμμά του, σε προτάσεις που έπρεπε να γίνουν λαϊκές διεκδικήσεις, ξεγυμνώθηκε σαν απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Αυτό που θέλουμε – σαν μέλη μιας δημοκρατικής κοινωνίας – θα πρέπει να το ζητήσουμε από τη μεγάλη μάζα των συναδέλφων, που οφείλει να είναι παρούσα στο νέο συλλογικό κάλεσμα.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους να οργανώσουν την δράση τους σε αυτήν την κατεύθυνση. Να συνεδριάσουν τα Δ.Σ., να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, επαφές με σωματεία εργαζομένων. Να παρθούν πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συνάδελφε
Αν θέλεις υγεία
Αν θέλεις δίκαιη φορολογία
Μη περιμένεις τους σωτήρες και τους οδηγούς.

Αν δεν σηκώσεις το κεφάλι, αν δεν ισχυροποιήσεις τη θέλησή σου με των άλλων μέσα στον εμπορικό σου σύλλογο, αν δεν στηρίξεις με δράσεις και παρουσία τον νέο συνδικαλισμό, αυτόν που είναι ταγμένος στην υπεράσπιση των συμφερόντων σου κι όχι στην ήπια κριτική και στη συνδιαλλαγή με την εξουσία, κανείς δεν θα σου δώσει αυτά που δικαιούσαι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου