Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ξηλωνει ολοκληρη Διεύθυνση ο Θάνος Μωραιτης.


Έλεγχοι καταθέσεων και πόθεν έσχες σε 50 υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την πρόσφατη υπόθεση χρηματισμού δύο υπαλλήλων. "Η πλάκα τελείωσε", λέει ο υφυπουργός
«Ξηλώνει» την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την πρόσφατη υπόθεση του χρηματισμού δύο υπαλλήλων της.
Η κα Διαμαντοπούλου στην πρώτη της συνάντηση με τους δημοσιογράφους που είχε ως υπουργός, μαζί με τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του υποδείγματος σε τέτοια φαινόμενα όχι μόνο απέναντι ως προς αυτούς που πατούν τον όρκο τους στο λαό αλλά και στους δίπλα που ανέχονται τέτοια πράγματα».
Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης ανακοίνωσε 7 ενέργειες:
- Κατόπιν εντολής της υπουργού ο επικεφαλής του σώματος Επιθεωρητών Διοίκησης θα διεξάγει αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των 50 υπαλλήλων της γενικής διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων. Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από το 2005.
- Συνεργασία με το ΣΔΟΕ για άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων.
- Οι δύο υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δρομολογείται η διαδικασία της απόλυσης τους.
- Διενεργείται ΕΔΕ.
- Eστάλη επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε.
- Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις όλων των στελεχών.
- Δημόσια Πρόσκληση επιλογής νέου προσωπικού στην διεύθυνση.









Δήλωση Θάνου Μωραίτη:
«Ο πολιτικός κόσμος να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ότι όταν λέμε μηδενική ανοχή το εννοούμε και δεν γελοιοποιούμε τις λέξεις. Αυτό έκανε το πολιτικό σύστημα και οδηγήθηκε στην απαξίωση.
Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Η πλάκα τελείωσε. Και στα θέματα δημοσίου συμφέροντος πλέον δεν παίζουμε. Τώρα είναι η ώρα να ξηλωθεί Το πουλόβερ της διαφθοράς.
Θέλουν δεν θέλουν ορισμένοι.
Πήραμε αυτές τις αποφάσεις σήμερα αλλά ζητούμε παράλληλα τη συνδρομή όλων των επιχειρηματιών οι όποιοι έζησαν αντίστοιχα φαινόμενα να τα καταγγείλουν . Θα είμαστε δίπλα τους
Και φυσικά θέλω να τονίσω πως ότι γίνεται σήμερα γίνεται γιατί επιτέλους πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Να αναδείξουμε εκείνα τα παραδείγματα κρατικών λειτουργών που δίνουν το καλύτερό τους εαυτό με ευσυνειδησία.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου