Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΟΜΗΝΙΟΠΛΗΚΤΕΣ.


Υπεγράφη από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η απόφαση κήρυξης περιοχών της Ηλείας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες σε θεομηνιόπληκτες, με βάση το αίτημα αλλά και την πρόταση οριοθέτησης που είχαν υποβληθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί. Πλέον, απομένει η υπογραφή των αντίστοιχων αποφάσεων από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης ώστε να ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες και οι σχετικοί πόροι για την αποζημίωση των πληγέντων και την θωράκιση των δικτύων υποδομών που υπέστησαν καταστροφές.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί στενά όλες τις διαδικασίες και ασκεί πιέσεις ώστε στο συντομότερο δυνατόν χρόνο όσοι επλήγησαν απ’ τις πλημμύρες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, να τύχουν της κρατικής αρωγής. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία και η διεκδίκηση μας δεν πρόκειται να σταματήσει έως ότου ολοκληρωθεί η διάθεση των χρημάτων για τις αποζημιώσεις και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα δίκτυα υποδομών», τόνισε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.









ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μαγκριώτη, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Νέος Λιμένας Πατρών – 3Α Τμήμα της Α’ Φάσης».

Το έργο, προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί σε 44 μήνες και προβλέπει λιμενικά έργα κατασκευής των κρηπιδωμάτων της 5ης νηοδόχου, λιμενικά έργα επέκτασης του αποσπασμένου κυματοθραύστη συνολικού μήκους 210 μέτρων, έργα οδοποιίας και κυκλοφοριακά έργα στην ελεγχόμενη χερσαία ζώνη του λιμανιού, υδραυλικά έργα για την αποχέτευση των όμβριων, κτιριακές εγκαταστάσεις, έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και δίκτυα.

Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του αναγκαίου προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην επικοινωνία που είχε ο κ. Κατσιφάρας με τον κ. Μαγκριώτη υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θεωρεί το νέο λιμάνι της Πάτρας ως πολλαπλό αναπτυξιακό πόλο για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και ως υποδομή που θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον για δραστηριότητες όπως η ναυτιλία, το εμπόριο, οι μεταφορές και ο τουρισμός. «Επιμένουμε στην ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων στο νέο λιμάνι ώστε η Πάτρα να διατηρήσει και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον κομβικό χαρακτήρα της στις θαλάσσιες μεταφορές», τόνισε ο Περιφερειάρχης στον Υφυπουργό Μεταφορών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου