Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ.


«Οικονομική κρίση και οι πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία – Ο ρόλος της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για τα ΑμεΑ» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου (6 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και θα ακολουθήσουν πέντε εισηγήσεις από τους:










- Γιάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα «Πως προστατεύονται τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
- Γιώργο Γεωργιόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα «Ανάπτυξη προγραμμάτων από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία».
- Δημήτρη Καλογερόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με θέμα «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη δομών και στην στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία».
- Γιάννη Λυμβαίο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα «Ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής προστασίας των οικογενειών Ατόμων με Αναπηρία: Η απάντηση της Αυτοδιοίκησης στις συνέπειες της κρίσης».
- Αντώνη Χαροκόπο, Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, με θέμα «Το κράτος πρόνοιας υφίσταται ή όχι σε περίοδο οικονομικής κρίσης;».

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων Απόστολος Βουλδής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου