Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ο Ι. Βαρδακαστάνης στην Πάτρα, 17-18 Μαρτίου .


Στην ημερίδα που διοργανώνουν στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων «Οικονομική κρίση και οι πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία - Ο ρόλος της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για τα ΑμεΑ», θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Ο κ. Βαρδακαστάνης στην ομιλία του θα αναφερθεί στην προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην οικονομική κρίση: «Πως προστατεύονται τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εισηγήσεις θα αναπτύξουν επίσης και οι:









-Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Ανάπτυξη προγραμμάτων από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία».
-Δημήτρης Καλογερόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη δομών και στην στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία».
-Γιάννης Λιμβαίος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, «Ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής προστασίας των οικογενειών Ατόμων με Αναπηρία: Η απάντηση της Αυτοδιοίκησης στις συνέπειες της κρίσης».
-Αντώνης Χαροκόπος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, «Το κράτος πρόνοιας υφίσταται ή όχι σε περίοδο οικονομικής κρίσης;».

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων Απόστολος Βουλδής.

Παράλληλα την Κυριακή ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ θα παρευρεθεί στη εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Αστήρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου