Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

OI OIKΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ.



Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τη βαθειά ανησυχία μας για τις εκτεταμένες πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Οι αληθινές προθέσεις και η ανικανότητα των κυβερνόντων να προστατεύσουν τις γεωργικές εκτάσεις, τα δάση και την άγρια ζωή, προστατεύοντας συγχρόνως και την υγεία, παραγωγική ανάπτυξη και ευημερία των κατοίκων αποκαλύπτονται από τα δασοκτόνα νομοσχέδια, τη μη στελέχωση και υποβάθμιση των δασαρχείων, τη μη εφαρμογή νομικών διατάξεων, την επιβράβευση της παραβατικότητας, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και τον ελλιπή σχεδιασμό προστασίας κατά τους επικίνδυνους καλοκαιρινούς μήνες. Οι όποιες εκ των υστέρων κυβερνητικές δηλώσεις φαντάζουν ως υποκριτικός επικήδειος ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Αυτήν τη χρονιά, η Κέρκυρα είχε θλιβερή πρωτιά με διαφορετικές εστίες φωτιάς που σημειώθηκαν διαδοχικά μέσα σε λίγες μέρες σε όλο το νησί, αρχίζοντας από το βόρειο μέρος, συνεχίζοντας στο κέντρο και καταλήγοντας στο νότιο. Το γεγονός ότι οι πυρκαγιές άρχισαν τις μέρες που έπνεαν δυνατοί άνεμοι και κατά μήκος των δρόμων δεν περνάει απαρατήρητο.







Η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε σχετικά, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, την ακόλουθη δήλωση:

«Πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια όργανα της πολιτείας η έκταση των πυρκαγιών στα Ιόνια Νησιά και να γίνει έρευνα σε βάθος για τις αιτίες που τις προκάλεσαν. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουμε ως πρωταρχικό στόχο μας την ενημέρωση και αυτοοργάνωση των πολιτών για την προστασία του δασικού μας πλούτου από εκείνους που προκαλούν την καταστροφή του είτε από αδιαφορία είτε με σκοπιμότητα».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου