Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Θάνου Μωραϊτη με Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας



Συμμαχία για την ανάπτυξη
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας Στέφαν Καπφέρερ
Ουσιαστικά αποτελέσματα είχε η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στέφαν Κάπφέρερ
«Με τη γερμανική κυβέρνηση χτίζουμε, μετά και την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου, μια Συμμαχία για την Ανάπτυξη. Εργαζόμαστε για να μετατραπεί το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας σε ένα σχέδιο για την ανάκαμψη και ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε χθες 25 Αυγούστου, με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, κ. Στέφαν Κάπφερερ.









Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, που σημείωσε πως «Η δεδομένη στήριξη της Γερμανίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Γερμανό υφυπουργό, σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, αλλά και η «κλασσική» βιομηχανία, δίνει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη και την οικονομία στην Ελλάδα, που πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.»
Η συνάντηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει τα δύο υπουργεία για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και στην παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία. Συμφώνησαν επίσης το πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, κ. Ρέσλερ, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από μεγάλη αποστολή – περίπου 100 Γερμανών επιχειρηματιών- που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Μάλιστα, οι λεπτομέρειες της επιχειρηματικής αποστολής του Οκτωβρίου θα εξειδικευθούν τον επόμενο μήνα κατά τη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γερμανικών Επιχειρήσεων(BDI) και του ΣΕΒ στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Όπως επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι βασικοί άξονες της ελληνογερμανικής συνεργασίας συνοψίζονται στα εξής σημεία:
1) Αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων χρηματοδότησης της ανάπτυξης, των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) και την αντίστοιχη Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε.
2) Χαρτογράφηση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει σήμερα η Ελληνική οικονομία για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων σε μια σειρά από τομείς που συνδέονται άμεσα με το μέλλον της χώρας και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, και τέλος
3) Παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης στους τομείς των εξαγωγών, του ανταγωνισμού και της εξασφάλισης ρευστότητας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου