Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: ΡΩΣΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.



Συνάντηση με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Πάτρα Μιχάλη Τσιλικίδη είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσου Αποστολόπουλου.

Η συνάντηση περιεστράφη γύρω από το συνεχές ενδιαφέρον που εκδηλώνει τον τελευταίο καιρό η Ρωσία για συνεργασία στους τομείς του θρησκευτικού τουρισμού, με άξονα την Πάτρα και τον Άγιο Ανδρέα, και των εμπορικών σχέσεων με έμφαση στην αγορά αγροτικών προϊόντων.







Ο κ. Τσιλικίδης αναφέρθηκε και στο αίτημα που έχει ήδη κατατεθεί από τον βουλευτή του Νομοθετικού Συμβουλίου της Αγίας Πετρούπολης Ευγένιο Μαρτσένκο για μεταφορά της Τίμιας Κάρας του Απόστολου Ανδρέα στην Αγία Πετρούπολη. Ο κ. Μαρτσένκο είχε επισκεφθεί στα τέλη Ιουλίου την Πάτρα και είχε συναντήσεις τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα και στη συνάντηση αποφασίστηκε να αναληφθούν κοινές δράσεις ώστε να υπάρξει μια συστηματικότερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου