Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

OTE: Νέος πρόεδρος o Μιχάλης Τσαμάζ

Η ανακοίνωση απομένει απο τον ΟΤΕ για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του κ. Μιχάλη Τσαμάζ από το τιμόνι της Cosmote σε αυτό του προέδρου του ΟΤΕ, στη θέση του κ. Παναγή Βουρλούμη. Αναλυτικά:





Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενημερώθηκε ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ επελέγη για τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, σύμφωνα με το άρθρο 4.3.4 της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ της Deutsche Telekom και του Ελληνικού Δημοσίου. Η επιλογή αυτή εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ. Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 3 Νοεμβρίου.
Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε: «Ο ΟΤΕ έχει πολύ μεγάλες προοπτικές μπροστά του. Έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ως κοινή επιλογή των βασικών μετόχων του Οργανισμού, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στα επόμενα βήματά του».
«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την επιλογή του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ», δήλωσε ο κ. Guido Kerkhoff, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για την Ευρώπη. «Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του και οι αποδεδειγμένες ικανότητές του τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως εξάλλου αποδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία, η πορεία της COSMOTE. Αυτά ακριβώς τα προσόντα αναζητούσαμε στο πρόσωπο που θα αναλάμβανε τον ΟΤΕ. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικά θετική δουλειά στη Διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ συνέβαλε σημαντικά στη καλή συνεργασία ΟΤΕ – Deutsche Telekom. Του εύχομαι κάθε επιτυχία.»
Ο κ. Παναγής Βουρλούμης δήλωσε σχετικά: «Η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία 6 χρόνια οφείλεται στη σκληρή δουλειά των στελεχών και όλου του προσωπικού του Ομίλου. Τους αποχαιρετώ με τα θερμότερα αισθήματα. Επίσης ευχαριστώ τους μετόχους για την στήριξη που μου παρείχαν. Πιστεύω ότι η επιλογή του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, από κοινού από τους δύο βασικούς μετόχους του ΟΤΕ, αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον.»
Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των μετόχων στο πρόσωπό μου. H ευθύνη είναι μεγάλη. Ο ρόλος του ΟΤΕ είναι καθοριστικός για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας μας και της ΝΑ Ευρώπης. O εκσυγχρονισμός που ξεκίνησε η διοίκηση του κ. Παναγή Βουρλούμη, πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξή του, το άριστο εργασιακό περιβάλλον, την ανάπτυξη των εργαζομένων του και την εύλογη οικονομική απόδοση στους μετόχους, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τους πελάτες μας.»
Σύντομο βιογραφικό κ. Μιχάλη Τσαμάζ:

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής της COSMOTE από το Σεπτέμβριο του 2007.
Εντάχθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ το 2001, αναλαμβάνοντας σειρά θέσεων ευθύνης σε θυγατρικές εταιρίες του ΟΤΕ, όπως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE International, Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Globe. Παράλληλα, του είχε ανατεθεί η ευθύνη της παρακολούθησης της εξέλιξης του προγράμματος μετασχηματισμού της μητρικής εταιρίας στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας. Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της COSMOTE στο εξωτερικό.
Πριν την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρίες στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στη Vodafone Ελλάδος ως Εμπορικός Διευθυντής και αργότερα ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εμπορικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.
Από το 1991 έως το 1998 εργάστηκε στη Philip Morris, κατέχοντας διαδοχικά τις θέσεις του Διευθυντή Marketing Ελλάδος και Ισραήλ, του Διευθυντή Πωλήσεων Ελλάδος και του Διευθυντή Ανάπτυξης Πωλήσεων Ανατολικής Ευρώπης, υπεύθυνου για 16 χώρες.
Ο κ. Τσαμάζ είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά.

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου