Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σε 10 δόσεις η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους


Στην κατεύθυνση της αύξησης των δόσεων για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων προσανατολίζεται το ΥΠΕΚΑ, από 6 σε 10, μετά από τις διαμαρτυρίες ιδιοκτητών που ήθελαν να προχωρήσουν στο διακανονισμό αλλά τελικά δεν μπόρεσν.








Παράλληλα προωθείται και η παράταση της προθεσμίας ταχυδρομικής υποβολής των δηλώσεων από το τέλος του Οκτωβρίου που λήγει, στο τέλος του χρόνου.
Προς το παρόν τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας του τέλους του χρόνου που έχει δοθεί για το σύνολο της ρύθμισης των ημιυπαίθριων, επειδή αυτό είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, λόγω της μεταφοράς των πολεοδομιών στους Καλλικρατικούς δήμους.
Αναφερόμενος στην πορεία της ρύθμισης ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε ότι «πάει καλά», οι δηλώσεις που κατατίθενται ημερησίως έχουν αυξηθεί στις 3.200, ενώ συνολικά μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν υποβληθεί 147.000 που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε 250.000 παράνομους χώρους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός των δηλώσεων ημιυπαίθριων που έχουν κλείσει παράνομα και άλλων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, θα ξεπεράσει τις 285.000, ώστε να πιάσει το πλαφόν των 500 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου από το μνημόνιο.

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου