Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η πλατεία ήταν (ασφυκτικά) γεμάτη (από συναίσθημα) - Μία συναυλία που κορυφώθηκε...μετά τη συναυλία.


Η πλατεία (του μεγάλου αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου της Πάτρας) ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Αφορμή ήταν η συναυλία που διοργάνωσε η τοπική ΕΡΑ για τα 60 της χρόνια, αφιερώνοντάς την στην προώθηση των στόχων της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης». Θέλγητρο η σύμπραξη ενός σπουδαίου καλλιτέχνη με αυξημένο κοινωνικό αισθητήριο και μίας εξίσου σπουδαίας ορχήστρας, που στρατεύθηκε οικειοθελώς στην υποστήριξη των αδύναμων μελών του κοινωνικού συνόλου, τα οποία η κρίση πλήττει ήδη πιο καίρια από τα υπόλοιπα.








Χρήστος Θηβαίος και Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων επί σκηνής. Στην πλατεία, τα μέλη των φορέων που συναποτελούν τους «Πυλώνες Αλληλεγγύης», οι φίλοι τους και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που υπερψήφισαν με την παρουσία τους τη σύμπραξη της μουσικής με τη κοινωνική αντίληψη. Άξιο και δίκαιο το χειροκρότημα μετά από κάθε τραγούδι. Εκεί όμως που το χειροκρότημα έγινε μαζικό ξέσπασμα ψυχής ήταν...στο διάλειμμα.

Σε μία σύντομη και εξαιρετικά λιτή τελετή, απονεμήθηκαν εκ μέρους των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» και του Προέδρου τους κ. Κωστή Στεφανόπουλου, τιμητικές διακρίσεις σε δύο πολίτες που αθόρυβα και ταπεινά δείχνουν το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης. Η συνταξιούχος κυρία Ελισάβετ Καββαδία, τιμήθηκε για την απόφασή της να προβεί σε πώληση του μοναδικού της ακινήτου προκειμένου να διαθέσει ολόκληρο το ποσό που έλαβε υπέρ των ανάπηρων παιδιών. Η εθελόντρια κυρία Μαρία Γεωργακοπούλου, γιατί παρά το σοβαρό τραυματισμό της στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια προσφοράς υπηρεσιών σε ΑΜΕΑ, συνέχισε με το ίδιο πάθος την εθελοντική της προσφορά όταν αποθεραπεύτηκε. Το έκδηλο συναίσθημα της αίθουσας έγινε ανταμοιβή για τις δύο γυναίκες και απόδειξη ότι σε περιόδους όπως η παρούσα, η κοινωνία αναζητά υποδείγματα και μετρά την ανθρώπινη αξιοσύνη μέσα από τις πράξεις.

Έτσι η συναυλία συνεχίστηκε με ακόμη περισσότερο συναίσθημα και έφτασε στο επίσημο φινάλε με ένα ενθουσιώδες «ανκόρ». Αποχωρώντας, πολλοί από τους θεατές πέρασαν από το περίπτερο των «Πυλώνων», αγοράζοντας συμβολικά τα επίσημα μπλουζάκια της πλατφόρμας, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για την κάλυψη πρώτιστων αναγκών των φορέων που δίνουν με αγωνία τη μάχη της καθημερινότητας.

Η βραδιά δεν είχε λήξει όμως εκεί. Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, ο μαέστρος Θανάσης Τσιπινάκης και ο Χρήστος Θηβαίος, επεφύλασσαν μία έκπληξη μόνο για τα μέλη της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων που παρέμεναν στο μεγάλο αμφιθέατρο, αφότου έφυγαν και οι τελευταίοι θεατές.

Ξαναβγήκαν στη σκηνή φορώντας μπλουζάκια των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» προσαρμοσμένα στο μαύρο χρώμα με το οποίο εμφανίζεται η ορχήστρα και αφιέρωσαν σε αυτούς που αγωνίζονται για την αλλαγή της κοινωνικής πραγματικότητας ένα τραγούδι γεμάτο νόημα που ήταν όλο δικό τους: «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου