Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Χ. ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ(201010).


Ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, σχετικά με τα δημοσιεύματα για τις επενδυτικές προθέσεις του Κατάρ στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:








Η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 στην Νέα Υόρκη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο είναι μεταγενέστερο και αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε διακρατικές συνεργασίες και όχι σε ιδιωτικές επενδύσεις.
Η Επιτροπή, που θα εξετάσει πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της Νέας Υόρκης, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Στις εργασίες της επιτροπής που συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ, ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα συμμετάσχουν επίσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης.
Συνεπώς, οποιοδήποτε άλλο σενάριο έχει δει το φως της δημοσιότητας ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου