Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΕΕ: Απαγορεύεται η κλωνοποίηση ζώων για την παραγωγή τροφίμων.


Προσωρινή 5ετή παύση της κλωνοποίησης των ζώων για την παραγωγή τροφίμων στην Ε.Ε., πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία ενός συστήματος για τον εντοπισμό εισαγωγών αναπαραγωγικών υλικών για κλώνους.




Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θεώρησε απαραίτητο να απαγορεύσει την εισαγωγή τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα γιατί είναι επιστημονικά αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς τα προϊόντα που προέρχονται από φυσιολογικά αναπαραχθέντα ζώα από κείνα των κλωνωποιημένων ζώων αλλά και γιατί ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλούσε πρόβλημα στο παγκόσμιο εμπόριο.
Όπως υποστήριξε και στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Καταναλωτών Τζον Νταλί «Τα τρόφιμα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα είναι ασφαλή. Το θέμα είναι η προστασία των ζώων».
Η Δανία πάντως είναι το μόνο κράτος που επέβαλε εθνική απαγόρευση για τη χρήση κλωνοποιημένων ζώων για εμπορικούς σκοπούς, ενώ ορισμένες τρίτες χώρες χρησιμοποιούν ήδη την κλωνοποίηση για την παραγωγή εκτρεφόμενων.

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου