Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία και το σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα στηρίζουν την κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στο Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα οικονομικής φύσης αιτήματά τους.

Η επιδεικτική αδιαφορία της Πολιτείας στην κραυγή αγωνίας των τυφλών και των ατόμων με αναπηρία εν γένει, όπως έχει εκφραστεί μέσα από αλλεπάλληλα έγγραφα της Ε.Σ.Α.μεΑ., της Ε.Ο.Τ. και του Π.Σ.Τ. για την ανάγκη λήψης μέτρων εισοδηματικής ενίσχυσης των τυφλών που βιώνουν την κρίση στο χείριστο βαθμό, όπως και όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία, τους έχει φτάσει ένα βήμα πριν την απόλυτη εξαθλίωση.





Το εθνικό αναπηρικό κίνημα και το κίνημα των τυφλών απαιτεί την κατάργηση της περικοπής δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας στους τυφλούς συνταξιούχους, δεδομένου ότι αυτά δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές, καθώς και την αύξηση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους στα 25 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

Το αναπηρικό κίνημα καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προστατεύσει με κάθε δυνατό τρόπο τους φτωχότερους των φτωχών αυτής της χώρας!

Δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας! Έχουμε δικαιώματα και απαιτούμε από την Πολιτεία να τα προστατεύσει! Όχι στην καταδίκη των τυφλών στη φτώχεια και τον αποκλεισμό!

Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 20.10.2010 και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Οικονομικών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου