Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Συνεδρίαση Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη σημερινή της συνεδρίαση με θέμα την εκτίμηση των κινητοποιήσεων του κλάδου και την κλιμάκωσή τους, αποφάσισε τα εξής:
1.Καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2010, την αγωγή που άσκησε απέναντι στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την κήρυξη ως παράνομης της αποχής, καθώς και τις πιέσεις από τους Δημάρχους, τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, κατόπιν Υπουργικής παρότρυνσης.
2.Εκτιμά ότι η αποχή του προηγούμενου Σαββατοκύριακου ανέδειξε τα αιτήματα του κλάδου και έκανε πασιφανή τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. στην όλη εκλογική διαδικασία.
3.Επιμένει στη συνέχιση της αποχής από τις εκλογικές εργασίες και πιο συγκεκριμένα από κάθε εκλογική εργασία που δεν συνάδει με τα συνήθη καθήκοντα των εργαζομένων, όπως η παραλαβή, η μεταφορά και η τοποθέτηση του εκλογικού υλικού και των εκλογικών καλπών, καθώς η διεξαγωγή των εργασιών την ημέρα των εκλογών και την επόμενη.








Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
4.Κλιμακώνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά τις εκλογές για την απόκρουση της επίθεσης στο εισόδημά μας μέσω του νέου μισθολογίου, την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις για την κάλυψη των απωλειών μας και την κήρυξη υποχρεωτικά εκτελεστής σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης (Δημοτικές Επιχειρήσεις), την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων από την σφαγή που προετοιμάζεται με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», την τακτοποίηση των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα, την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., των ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.λ.π.
Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010, την 48ωρη αποχή ή απεργία ανάλογα με την υπηρεσία για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Κυριακή για την εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω εξέλιξη των κινητοποιήσεων.
Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία να κάνουν δικιά τους υπόθεση τον αγώνα, να ανατρέψουν την πολιτική του μνημονίου και να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη από τους άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τους ανέργους και τους μικροεπαγγελματίες, γιατί ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους.
Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η Εκτελεστική Επιτροπή για τον συντονισμό με άλλους κλάδους στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πανεργατικού μετώπου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου