Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ.



Θετική απάντηση έδωσε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων όπου θα στεγαστεί το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου - Παράρτημα Ναυπάκτου - ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με την οποία ζητούσε να κατασκευαστεί στη Ναύπακτο ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα αφενός για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Τ.Ε.Ι. και αφετέρου για την εξοικονόμηση κονδυλίων που καταβάλλονται σήμερα για μισθώματα σε ιδιωτικά κτίρια.
Ειδικότερα η Υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει στην απάντησή της: «Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει ενταχθεί μελέτη με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» και με προϋπολογισμό 300.000 €.









Το επόμενο οικονομικό έτος κι εφόσον το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου προτείνει για έγκριση την πίστωση των 300.000 € για τη μελέτη του έργου, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας θα την περιλάβει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2011.»
Ο κ. Μακρυπίδης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, γιατί έτσι ανοίγει ο δρόμος να λυθεί το χρονίζον και δίκαιο αίτημα του Τ.Ε.Ι., του Δήμου και των φορέων της Ναυπάκτου ώστε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα με υψηλή τεχνολογική υποδομή, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημαϊκών και ερευνητικών δραστηριοτήτων καθώς και στη δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των σπουδών και που θα αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη και λειτουργία νέων τμημάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου