Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Να μην καταβάλουν το «λάθος» τέλος, μέσω ΔΕΗ, οι επιχειρήσεις που δεν προβλέπεται, ζητά το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.



Με επιστολή του ο πρόεδρός του ζητά να το ακυρώνουν οι Δ.Ο.Υ. αφού προσκομιστεί η Επιμελητηριακή Κατάταξη της επιχείρησης.


Να μην καταβάλουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών τα ακίνητα που εξαιρούνται γιατί έχουν αποκλειστική γεωργική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική χρήση και στην περίπτωση που έχει από λάθος αυτό καταλογιστεί, ζητά με επιστολή του, προς τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κ. Ιωάννη Καπελέρη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής. Ζητά, ακόμη, άμεση λύση και όχι αίτηση συμψηφισμού στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., λόγω του τεράστιου αριθμού λαθών που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και της αδυναμίας να πληρώσουν τα τεράστια, πολλές φορές, ποσά που τους αποδίδονται, ειδικά οι παραπαίουσες μεταποιητικές επιχειρήσεις.





Μια πρακτική που στη ουσία ακυρώνει τον συμψηφισμό και την απόδοση δικαιοσύνης λόγω της δραματικής μείωσης του τζίρου όλων των παρόμοιων επιχειρήσεων. Προτείνει, δε, κριτήριο για την καταβολή ή μη του τέλους να είναι η Επιμελητηριακή κατάταξη της επιχείρησης, από τα Επιμελητήρια- που είναι Ν.Π.Δ.Δ. και διέπονται από όλες τις αρχές της Δημόσιας Διοίκησης- ανάλογα με το είδος δραστηριότητας, που λεπτομερώς αναγράφεται στο πιστοποιητικό. Έτσι ώστε αυτό να προσκομίζεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και εκείνη να εκδίδει βεβαίωση απαλλαγής καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., η απαλλαγή, δε, να μην κάνει διάκριση μεταξύ παραγωγικών και αποθηκευτικών χώρων, αφού και οι δυο είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν και αγωνίζονται να διατηρήσουν όσες θέσεις εργασίας μπορούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου