Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες Ευχές του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπ/σης κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου.



Οι καταλυτικές αλλαγές, οι ραγδαίες ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμια κλίμακα, δημιουργούν καινούργια δεδομένα για την ανθρώπινη ύπαρξη και μια νέα τάξη πραγμάτων ρυθμίζει καθοριστικά το ιστορικό γίγνεσθαι. Ο σύγχρονος άνθρωπος όσο και αν επιχειρεί να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία κυριαρχείται από αγωνία, και αβεβαιότητα.

Μπρος στα σημερινά δεδομένα, το μήνυμα της Βηθλεέμ δε μπορεί παρά να γίνει σάλπισμα αφυπνιστικό και προσκλητήριο ενότητας για όλους μας ανεξαιρέτως στη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια για την πραγμάτωση της παγκόσμιας αδελφοσύνης, της ειρηνικής συνύπαρξης της προσωπικής και κοινωνικής προόδου, της λύσης από το αδιέξοδο.








Το μήνυμα της Βηθλεέμ, μήνυμα της Γέννησης και της Ελπίδας, όπου ένας ολόκληρος Θεός γίνεται Άνθρωπος, δε μπορεί παρά να αποτελεί ζωοποιό δύναμη αντίστασης στην αλλοτρίωση και στην ισοπέδωση του ανθρώπου από τις δυσκολίες που τον περιβάλλουν.

Η Συμμετοχή όλων μας στο μυστήριο των Χριστουγέννων σημαίνει αναγέννηση του Ανθρώπου και ανακαίνιση του Κόσμου. Σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας και ζωής. Ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μετάνοια.

Σε μια Ανθρωπότητα που έχει ανάγκη να αναζητήσει το χαμένο δρόμο της για μια καινούργια και δημιουργική πορεία, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος, με συνοδοιπόρους τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τη συνεργατικότητα, την πρόοδο, την ανάπτυξη η συμβολική νέα αρχή που σημαίνει κάθε φορά η Πρωτοχρονιά, αποτελεί την κιβωτό των ελπίδων για μια καλύτερη χρόνια.

Το Μήνυμα των ημερών ας είναι και αυτή τη χρονιά η πρόσκληση για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου με τη διασφάλιση της αγάπης, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της σύμπνοιας και της αληθινής προόδου.

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, Υγεία!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου