Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.



Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και αυτή τη φορά, το 4ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου ( ΓΕΑ) στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται όχι μόνο στα ποσοτικά χαρακτηριστικά του σεμιναρίου ( μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων νέων χορευτριών και χορευτών από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας), αλλά πρωτίστως στην ποιότητα και το περιεχόμενο των ιδιαιτέρων μεθόδων διδασκαλίας και πρακτικής εξάσκησης που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε βέβαια και η άρτια οργάνωση του εκ μέρους των διοργανωτών, αλλά και το υψηλό επίπεδο των εισηγητών οι οποίοι κατατάσσονται μεταξύ των καλυτέρων του είδους στην χώρα μας.
Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να παραβλάψουμε και την ιδιαίτερη μαθησιακή έφεση και διάθεση των συμμετεχόντων χορευτριών και χορευτών, οι οποίοι για δύο ημέρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να αφομοιώσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις πλούσιες εμπειρίες των δασκάλων τους.









Από τα παραπάνω καθίσταται φανερό ότι το επί τέσσερα συνεχή χρόνια σεμινάριο παραδοσιακών χορών που πραγματοποιείται από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ εξελίσσεται πλέον σε θεσμό για τα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας με ότι αυτό σημαίνει.
Συνοπτικά κατά την διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου έλαβαν χώρα οι παρακάτω δραστηριότητες.
Την πρώτη ημέρα και μετά την διαδικασία έναρξης από την Διοίκηση της ΓΕΑ και του Λαογραφικού της Ομίλου, ξεκίνησε αμέσως η εναλλασσόμενη θεωρητική διδασκαλία και πρακτική εργασία ανά διδασκόμενη ενότητα .
Πρώτη ενότητα απετέλεσε αυτή της Δυτικής Θράκης όπου διδάχτηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια , από τον ντόπιο χοροδιδάσκαλο κο Γκορόγια Παναγιώτη.
Στην συνέχεια ακολούθησε η ενότητα της Ηπείρου όπου διδάχτηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από την περιοχή της Θεσπρωτίας και του Δυτικού Ζαγορίου από τον επίσης ντόπιο χοροδιδάσκαλο κο Τζώκα Παναγιώτη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την πρακτική εξάσκηση των διδασκόντων συνόδευε κατά περίπτωση και η αντίστοιχη τοπική παραδοσιακή μουσική ορχήστρα .
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στα πλαίσια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ μια ιδιαίτερη παραδοσιακή μουσικό - χορευτική βραδιά σε αίθουσα της πόλης του Αγρινίου, με μεγάλη συμμετοχή και πέραν των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.
Επίκεντρο της βραδιάς αυτής απετέλεσε η παρουσία της φημισμένης Ηπειρώτικης παραδοσιακής ορχήστρας του κου Κώστα Βέρδη, η οποία με την προσθήκη του Θρακιώτη σπεσιαλίστα στην Γκάιντα κου Στεφούδη Στέφου ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους με εκπληκτικές μουσικές εκτελέσεις και ρυθμούς.




Για τα παραπάνω η Διοίκηση του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές του σεμιναρίου και ειδικότερα τον υπεύθυνο οργάνωσης, χοροδιδάσκαλο κο Γεώργιο Τσελίκα, την συνεργάτιδα του κα Ασπασία Κρικώνη, καθώς και την εθελοντική ομάδα του Ομίλου η οποία συνέβαλε τα μέγιστα για την οργάνωση του.
Επίσης πολλές ευχαριστίες αποδίδονται σε όσους συμμετείχαν στις μαθησιακές διδασκαλίες του σεμιναρίου και στην μουσικό-χορευτική βραδιά, στους χορηγούς , καθώς επίσης και στο προσωπικό της ΓΕΑ που συμμετείχε στην άψογη προετοιμασία και υλοποίηση του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου