Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.

Εντολή για άμεση απεμπλοκή του προβλήματος που έχει ανακύψει με την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Αγροκοινωνικό Κέντρο» έδωσε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια σύσκεψης που συνεκλήθη στην Περιφέρεια με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και της Εκτελεστικής Γραμματέως Διονυσίας Μαράτου.

Όπως είναι γνωστό, από την 1η Ιουλίου 2011 η ευθύνη κάλυψης της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωνικών δομών έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας. Ωστόσο, Δήμοι που υλοποιούν τα προγράμματα δεν έχουν φροντίσει έως σήμερα να κοινοποιήσουν στην Περιφέρεια τα στοιχεία των εργαζομένων και όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά για την καταβολή της μισθοδοσίας τους.









Ο Περιφερειάρχης, πέραν της ήδη εν εξελίξει υπηρεσιακής διαδικασίας, αποστέλλει επιστολή στους Δημάρχους που δεν έχουν αποστείλει έως σήμερα στοιχεία και ζητά την συνεργασία τους ώστε άμεσα να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διατυπώσεις και να αποκατασταθεί η κανονική μισθοδοσία των εργαζομένων στα προγράμματα.

«Κατανοούμε απόλυτα και συμμεριζόμαστε την αγωνία των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωνικών δομών», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «η αιρετή Περιφέρεια έχει ήδη αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες και το θέμα να κλείσει στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Βεβαίως, για να γίνει αυτό απαιτείται η άμεση ανταπόκριση και η συνεργασία των δημοτικών αρχών. Είμαστε βέβαιοι ότι, δοθέντος του κοινωνικού χαρακτήρα του ζητήματος, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κινηθούν γρήγορα και θα ξεπεραστεί το παροδικό πρόβλημα με την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου