Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: “Να στηριχτεί οικονομικά το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»”



Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβέρδο με θέμα την στήριξη και επιχορήγηση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ώστε να συνεχίσει, αλλά και να αναπτύξει περαιτέρω, την σημαντική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στον Νομό Αιτ/νίας.
Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» που ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών του Νομού Αιτ/νίας, είναι Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρίες με αναγνωρισμένη εικοσαετή προσφορά μέσα από τις δύο (2) Δομές που έχει αναπτύξει σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Το Εργαστήρι είναι πιστοποιημένο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως Φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.









Παρέχει ανελλιπώς κατάρτιση, κοινωνική αποκατάσταση, συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη, συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, δια βίου εκπαίδευση και φροντίδα σε άτομα άνω των 15 ετών με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (κινητικές, αισθητηρίων οργάνων, λόγου, ελαφρές ψυχικές διαταραχές, αυτισμό, σύνδρομο Down κ.λ.π.) από όλο το νομό Αιτωλ/νίας, που μετά τη φοίτησή τους στο ειδικό δημοτικό σχολείο, εκπαιδεύονται εντελώς δωρεάν. Επίσης το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» παρέχει, εντελώς δωρεάν, συμβουλευτική, ψυχολογική και ιατρική στήριξη σε όλες τις οικογένειες των νέων που εντάσσονται στις υπηρεσίες του.
Μέσα από την διαρκή και συνεχώς αυξανόμενη δράση του εργαστηρίου έχουν αναπτυχθεί σημαντικές υποδομές και υπηρεσίες όπως Οικοτροφείο, Εκπαιδευτικές Μονάδες, Πολιτιστική Λέσχη-Συμβουλευτικός Σταθμός, Ναυταθλητικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο.
Η Πολιτεία, και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να στηρίξει οικονομικά και να σταθεί αρωγός στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει τις εξαιρετικά σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες του σε άτομα και οικογένειες του Νομού Αιτ/νίας που έχουν ανάγκη, αφού οι πολυδιάστατες, διευρυμένες και συνεχώς αυξανόμενες κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει έχουν δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες οικονομικής στήριξης.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου