Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ .



Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων αρχών και φορέων από την Δυτική Ελλάδα, με μόνο θέμα συζήτησης την πορεία εξέλιξης του έργου της «Ολυμπίας» Οδού, συγκαλείται την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη διάρκεια συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι βουλευτές Αχαΐας και Ηλείας, οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, οι Δήμαρχοι των εδρών των δυο Περιφερειακών Ενοτήτων, Γιάννης Δημαράς (Πατρέων) και Μάκης Παρασκευόπουλος (Πύργου) και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Τμήματος Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης.









Στην διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Μαγκριώτη, η οποία είχε οριστεί προ διημέρου, ο κ. Κατσιφάρας επέμεινε στην άμεση επανέναρξη των εργασιών της «Ολυμπίας» Οδού και στην διατήρηση, στο σύνολο του, του τεχνικού και φυσικού αντικειμένου του έργου. Στη σύσκεψη της Πέμπτης, όπως ανέφερε ο κ. Υφυπουργός, θα τεθούν σε συζήτηση και θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πορεία εξέλιξης του έργου.

«Η Ολυμπία Οδός, όπως και η Ιόνια Οδός, είναι έργα κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το Αύριο, δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε όρους παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, με τους δρόμους μας σε κακά χάλια και τις υποδομές μας προβληματικές», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι η πολιτική θέση της Περιφέρειας έχει ρητά και δεσμευτικά διατυπωθεί σε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της «Ολυμπίας» Οδού και στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και ζήτησε και την δική του συνδρομή ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν ανακύψει στην υλοποίηση του έργου. Ο κ. Βενιζέλος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει λύση και θα απεμπλακεί η πορεία κατασκευής της «Ολυμπίας» Οδού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου