Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής


Εορταστική ατμόσφαιρα σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο γέμισε με μελωδίες από Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχτηκε Συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έψαλλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Πρώτος, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες του νησιού και χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία λύρας και λαούτου. Ο Πρόεδρος της Βουλής, συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου «γιατί κρατάτε ζωντανή την παράδοση της Κρήτης, επιδεικνύοντας ομορφιά και λεβεντιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.






Ακολούθησαν τα παιδιά και οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Χοροστάσι» που έψαλλαν κάλαντα από την Ήπειρο, φορώντας παραδοσιακές στολές. Ο κ. Πετσάλνικος, τους συνεχάρη αναφερόμενος στα ακούσματα και τους χορούς της Ηπείρου, που είναι κοινά με τον τόπο καταγωγής του, τη Δυτική Μακεδονία.
Αμέσως μετά προσήλθαν τα παιδιά από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Victor Artant» - ΝΙΚΗ και τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τα οποία έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους χαρούμενες γιορτές, υγεία, πρόοδο και ευτυχία.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν και από το Σύλλογο Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και από τη χορωδία του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η αγκαλιά». Ο κ. Πετσάλνικος μοίρασε σε όλους γούρια για τη νέα χρονιά και τους ευχήθηκε «το 2011 να είναι γεμάτο στιγμές χαράς και ευτυχίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου