Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ως τις 31/1 οι αιτήσεις για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.


Παράταση των αιτήσεων για την ένταξη του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα. Έτσι λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και όχι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου που αρχικά είχε οριστεί.






Ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης, είναι το γεγονός ότι καθημερινά πλέον υποβάλλονται 10.000 αιτήσεις.
Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι καταναλωτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εφόσον ενταχθούν στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, θα απολαμβάνουν έκπτωση 20 - 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την πρώτη ημέρα του νέου έτους.
Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλουν αίτηση χρειάζεται μόνο να γνωστοποιούν τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), καθώς και τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).
Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος δεν απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει, δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου, ενώ στις ελάχιστες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.


Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου